Главная Блог Новости КСУ задовольнив скаргу Надії Савченко щодо неконституційності частини п’ятої статті 176 КПК України

КСУ задовольнив скаргу Надії Савченко щодо неконституційності частини п’ятої статті 176 КПК України

26.06.2019
Автор:
Просмотров : 19599

Конституційний суд за скаргою Надії Савченко визнав неконституційним положення Кримінального процесуального кодексу, за яким її арештували.

Конституційний суд визнав неконституційним положення частини п’ятої статті 176 Кримінального процесуального кодексу, в якому йдеться про те, що до підозрюваних у тероризмі, злочинах проти основ національної безпеки України, перешкоджанні діяльності Збройних сил неможливо застосувати більш м’який запобіжний захід, крім тримання під вартою. Цю норму суд скасував.

Рішення ухвалене у вівторок, 25 червня. За нього проголосували 10 суддів з 17.

Свою скаргу до КСУ Савченко направила у травні 2018 року.

Згадайте новину: Обмеження права на апеляцію до ухвалення судового рішення у справі на підставі ст. 392 КПК України неконституційне – рішення КСУ від 13 червня 2019р. № 4-p/2019 (за скаргою Глущенка В. М.)

16 квітня підозрювану в організації теракту Надію Савченко та іншого фігуранта цієї справи Володимира Рубана випустили з-під варти, оскільки судді так і не змогли продовжити підозрюваним запобіжний захід.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Савченко і Рубана у вчиненні терористичного акту у центрі Києва завершено. З його слів, під час слідства здобуто всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку теракту у столиці.

Раніше Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт

Згадайте новину: КСУ визнав неконституційними положення пункту „а“ статті 54, статті 55 ЗУ «Про пенсійне забезпечення» та деякі положення інших законів пов’язаних з цим питанням (справа про мінімальний вік виходу на пенсію за вислугою років, № 2-р/2019)

ДОВІДКА:

Стаття 176. Загальні положення про запобіжні заходи

1. Запобіжними заходами є:

1) особисте зобов’язання;

2) особиста порука;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст