Главная Блог Аналитические статьи Статьи "Кінець прийде", або Як одіозний суддя Бабенко з Черкас оскаржує рішення про своє звільнення

"Кінець прийде", або Як одіозний суддя Бабенко з Черкас оскаржує рішення про своє звільнення

15.03.2018
Автор:
Просмотров : 2419

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко потрапив у поле зору українських ЗМІ у квітні 2015 року. Тоді його колега в Олександрівському райсуді на Кіровоградщині Сергій Бондаренко розповів, про що Бабенко змушував його прийняти неправосудне рішення.

Бондаренко оприлюднив аудіозапис, з якого випливає, що у 2013 році голова суду вимагав від нього виселити вчительку Оксану Яшан із службового приміщення підприємства Дмитра Фірташа. Після відмови винести неправосудне рішення суддя зазнав систематичного тиску, погроз та дезорганізації його роботи. Бондаренко терпів 2 роки, поки йому не підпалили автомобіль і не почали чатувати під його квартирою.

Експертиза МВС визнала, що голос на записі належить голові суду Володимиру Бабенко та вказала на відсутність монтажу у записі.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) рекомендувала звільнити Бабенка ще 28 червня 2017 року. Але Вища рада правосуддя так і не спромоглась розглянути рекомендації щодо звільнення. Сам же ж голова суду оскаржив їх у Верховному Суді, де 6 березня відбулось перше засідання.

У коридорі Верховного Суду Володимир Бабенко не витримує очікування і починає крокувати по приміщенню.

— Треба якусь доплату за шкідливість, — каже він, повільно підходячи до юриста Автомайдану Романа Маселка, який занурився у свій ноутбук.

— З кого будемо вимагати? — запитує адвокат Бабенка Володимир Іоненко.

— З пана Романа. Це ж він нам нормально працювати не дає?

— Я не даю? — піднімає на мить голову Роман Маселко і, не дочекавшись відповіді, повертається до ноутбука.

Згадайте новину: Судья Бондаренко год назад обнародовал записи угроз и указаний "как решать дело" председателя суда Бабенко, но никаких действий со стороны ВСЕХ органов не произошло

КЛОПОТАННЯ

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст