Главная Блог Аналитические статьи Legal Tech IT рішення для успішної віддаленої роботи юриста

IT рішення для успішної віддаленої роботи юриста

20.05.2020
Просмотров : 2626

Деякі юристи і до початку пандемії, не маючи офісного приміщення, успішно здійснювали професійну діяльність. Це дещо обнадійливий факт для тих, хто звик працювати лише в офісі і не знає як організувати свою роботу з дому. Так, пандемія зрівняла офісних та вільних від робочого місця юристів, тепер усі ми працюємо у переважній більшості часу у власному помешканні.

Питання номер один для тих, кому новий спосіб роботи незвичний – як не втратити результативності, як навчитися бути ефективним вдома, де немає співробітників, з якими можна порадитися, наживо подискутувати чи обговорити актуальну тему і де технічні можливості здаються обмеженими.

Давайте будемо відвертими, мало хто з юристів володіє достатнім рівнем знань у сфері інформаційних технологій, хоча в час інформаційного прогресу це безумовно пішло б на користь. Тому, маю надію, що ця стаття стане для декого з моїх колег корисною.

Читайте статтю: ТОП-10 предсказаний для Legal Tech рынка в 2020 году

Основні інструменти

Для початку давайте проконстатуємо що два основні інструменти для юриста – це комп’ютер з необхідним програмним забезпеченням та смартфон. Без цього ефективно працювати з дому в наш час не вийде. При цьому, передбачається що на комп’ютері інстальовано як мінімум програмний пакет MS Office. Тому, в першу чергу слід подбати про наявність цього обладнання.

Нажаль, ще дуже багато документообігу відбувається шляхом пересилання роздрукованих документів засобами поштового зв’язку. Тому, на другому місці серед необхідного обладнання — принтер, сканер, копіювальний апарат, або один БФП – багатофункціональний пристрій, який об’єднує все це в одному. Тут є два варіанти – або потурбуватися про наявність такої техніки вдома, або все ж таки раз у кілька днів доведеться їздити до офісу, щоб отримати можливість, нею там скористатися. При цьому, другий варіант за певних умов також непоганий.

Читайте статтю: Legal Tech Platform Bodhala привлекла 10 миллионов долларов, чтобы помочь клиентам оптимизировать расходы

Віддалений доступ

Друге про що слід потурбуватися – це налагодження віддаленого зв’язку з офісним комп’ютером чи сервером, базою документів та CRM системою, якщо така є. По суті, після налагодження віддаленого зв’язку, ви зможете користуватися всіма можливостями офісного комп’ютера, до яких звикли. Більшість юристів працюють в операційній системі Windows, яка вже має відповідні програмні інструменти, необхідності встановлення окремого програмного забезпечення немає. Але тут без варіантів, для налаштування віддаленого зв’язку доведеться звернутися до системного адміністратора чи до відповідного спеціаліста.

Після цього ви також отримаєте можливість продовжити користуватися платними програмними продуктами, якщо ви такими користувалися на офісному комп’ютері. До прикладу, це CRM система, «Ліга-закон», «Закон онлайн», Youcontrol та багато інших корисних програм.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст