Главная Блог Аналитические статьи Темы ІНСТРУКЦІЯ про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (МОЗ від 09.11.2015р.)

ІНСТРУКЦІЯ про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (МОЗ від 09.11.2015р.)

19.01.2017
Просмотров : 10040

Команда ресурсу «Протокол» категорично проти керування водіями автомобілів у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння і вважає це тяжким злочином оскільки може призвести до загибелі людей. Навіть пляшку пива заборонено пити перед тим як сідати за кермо! Незважаючи на досвід інших країни, вважаємо, що заборона без обмежень на дозу вжитого алкоголю повинна залишатись, а покарання посилюватись.

Проте, випадки коли поліцейські безпідставно прагнуть притягнути до відповідальності водія, який вже не знаходиться у стані сп’яніння, будуть існувати завжди. Копу може не подобатись зовнішній вигляд водія, запах від нього, його хода, спосіб розмови. Часто так буває, що у водій вживав алкоголь багато годин тому, і вже має право керувати ТЗ, проте залишкові сліди алкоголю спонукають патрульного до незаконних дій.

Водію щоб правильно вести в такій ситуації і не бути позбавленим прав керування або притягнутим до штрафу, треба знати Інструкцію. Насправді вона не велика, але корисна. Вивчайте!

Аналізуйте судовий акт: Одного Протоколу замало для підтвердження стану алкогольного сп’яніння водія і без належних доказів суд закриває справу (Постанова Деснянського районного суду м. Києва від 9 листопада 2016р., суддя Броновицька О.В )

Читайте статтю: Керування автомобілем у стані сп’яніння: чому винний не завжди отримує покарання

«Як захистити вас від розводу ДАІ тестом на алкоголь?»

Користуйтесь консультацією: Як правильно поліцією повинен перевірятись водій на вживання алкоголю

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства внутрішніх
справ України,
Міністерства охорони
здоров’я України
09.11.2015 № 1452/735


Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст