Главная Блог Новости Хто має право їздити на авто без страхового полісу

Хто має право їздити на авто без страхового полісу

09.02.2024
Просмотров : 1844

Відповідно до ст.13 ЗУ «ОСЦПВ власників ТЗ», звільняються від обов’язку укладати договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України:

▪️учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни, що визначені законом, які особисто керують належними їм транспортними засобами;

▪️особи з інвалідністю I групи, які особисто керують належними їм ТЗ;

▪️особи, що керують ТЗ, належним особі з інвалідністю I групи, у його присутності.

Пользуйтесь консультацией: Работает ли на практике европротокол? Как и в каких случаях можно составить европротокол при ДТП?

Обов’язковою умовою використання такої пільги є те, що зазначені особи мають бути володільцями ТЗ на правовій підставі (на праві власності, оренди, користування за довіреністю і т.п.).

При цьому, відшкодування збитків внаслідок ДТП, винуватцями якої є зазначені особи, здійснює МТСБУ.

Користуйтеся консультацією: Стягнення збитків завданих в результаті дорожньо-транспортної пригоди зі страхової компанії

Дії осіб у разі настання ДТП з вини водія, який законодавчо звільнений від ОСЦПВ на території України:

1. Терміново повідомити про ДТП відповідний підрозділ Нацполіції.

2. Проінформувати один одного про себе, своє місце проживання, назву та місцезнаходження страховика та надати відомості про відповідні страхові поліси.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст