Главная Блог Аналитические статьи Интервью Хатія Деканоїдзе: Думаю, Ківа після мого звільнення відкрив шампанське…

Хатія Деканоїдзе: Думаю, Ківа після мого звільнення відкрив шампанське…

23.11.2016
Автор:
Просмотров : 1860

Адміністрація президента втручалася у кадрову політику поліції!

Відставка Хатії Деканоїдзе – ще один крок у стрімкій «дегрузинізації» української влади, остання хвиля якої пронеслася восени цього року.

Команда Міхеїла Саакашвілі, або так званий «спецназ реформ», переважно з грузинським корінням, отримала кілька важливих посад протягом 2014–2015 років. Ідея зробити ін’єкцію свіжої крові в український владний апарат належить колишньому голові Адміністрації президента Борису Ложкіну. За його логікою, варяги мали стати локомотивом та прикладом змін у країні і водночас прикрасити своїми успіхами правлячу верхівку.

Опір, з яким зіштовхнулися грузини, призвів до інших результатів. Хоча, треба визнати, дехто з них просто не впорався із завданням, як колишній міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі. Та більшість була змушена піти саме завдяки перепонам, які чинила стара система. Яскравий приклад: екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе. Він вважає себе звільненим через розпочате розслідування проти «діамантових прокурорів».

Згадайте новину: Прощай, Хатия. Отставка. Реформаторы бегут из Украины

Екс-керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв`ю запевняє: пішла з посади сама, але й не приховує, що її звільненню аплодували багато українських посадовців. Єдиний, хто пропонував їй залишитись на посаді, – президент Петро Порошенко, але Хатія не вірить у щирість пропозиції.

Після розмови з Деканоїдзе виникають сумніви у щирості ще одного високопосадовця – міністра Арсена Авакова, який протягом усього часу вихваляв свою підлеглу.

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе написав, що після звільнення грузинської команди з Одеської області зголоднілі за півтора року «елітні» одеські митники відкрили шампанське... Хто відкоркував пляшку у зв'язку з вашою відставкою?

Думаю, таких багато. Ті, хто не хотів змін, хто залишив наші лави після атестації… Ті, хто поновлювався на посадах через суди, а ми їм не давали повернутися. Ті, хто вважав, що Національна поліція – це просто назва.

Я завжди боролася за те, щоб Нацполіція була незалежним органом виконавчої влади, і була прибічницею аполітичної поліції, що дуже важливо для нашої країни. Традиція втягувати поліцію у політичні хитросплетіння, на жаль, залишається і далеко не всі люди у владі розуміють, що так робити не можна.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст