Главная Блог Новости ГПУ підкреслює, що примусовий відбір ДНК у підозрюваних у вбивстві О. Бузини - А. Медведька та Д. Поліщука дозволив суд

ГПУ підкреслює, що примусовий відбір ДНК у підозрюваних у вбивстві О. Бузини - А. Медведька та Д. Поліщука дозволив суд

14.07.2016
Просмотров : 1685

Прокуратура міста Києва занепокоєна нагнітанням ситуації навколо розслідування вбивства Олеся Бузини з боку адвокатів А. Медведька та Д. Поліщука, які під час прес-конференції поширили викривлену, а часом і просто неперевірену інформацію.

Прокуратура міста Києва занепокоєна нагнітанням ситуації навколо розслідування вбивства Олеся Бузини з боку адвокатів А. Медведька та Д. Поліщука, які під час прес-конференції 13.07.2016 поширили викривлену, а часом і просто неперевірену інформацію щодо стану досудового розслідування у даному кримінальному провадженні.

Згадайте новину: У справі «вбивство Бузини» суддя Бець О. В. взяв самовідвід. Буває і таке, але всі розуміють що не просто так...

Так, не відповідає дійсності інформація сторони захисту щодо безпідставного примусового відбору біологічних зразків у підозрюваних.

Дозволу на примусовий відбір, наданому Печерським районним судом м. Києва передувала відмова підозрюваних від добровільного надання зразків, а також неодноразова їх неявка до слідчого.

Не відповідають дійсності і твердження сторони захисту про те, що біологічні зразки було відібрано у підозрюваних з метою встановлення материнства.

Зазначаємо, що метою даної слідчої дії є питання чи співпадають генетичних ознак підозрюваних А. Медведька та Д. Поліщука з профілями ДНК, які були вилучені з місця події після вбивства О. Бузини. Також повідомляємо, що слідчі прокуратури не мають намірів відбирати біологічні зразки у матерів підозрюваних та не планують проведення таких заходів у подальшому.

Звертаємо також увагу на недостовірність інформації про те, що Генеральною прокуратурою України клопотання про надання правової допомоги у рамках вказаного розслідування до компетентних органів інших держав не направлялось.

Згадайте новину: Вбивство адвоката Юрія Грабовського. Є підозрювані та версії. Перші конкретні дані слідства.

Зазначаємо, що на даний час вже отримано проміжну відповідь від компетентних органів США в рамках договору про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Під час згаданої прес-конференції стороною захисту було порушено питання про строків досудового розслідування.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст