Главная Сервисы для юристов Законы Господарський кодекс України Стаття 146. Приватизація державних та комунальних підприємств

Стаття 146. Приватизація державних та комунальних підприємств

Предыдущая

156/429

Следующая

1. Майно єдиного майнового комплексу державного (комунального) підприємства або його окремих підрозділів, що є єдиними майновими комплексами і виділяються в самостійні підприємства, а також об'єкти незавершеного будівництва та акції (частини, паї), що належать державі у майні інших суб'єктів господарювання, можуть бути відчужені на користь громадян чи недержавних юридичних осіб і приватизовані цими особами відповідно до закону.

{Частина перша статті 146 із змінами, внесеними згідно із Законом № 157-IX від 03.10.2019 }

2. Приватизація державних (комунальних) підприємств здійснюється в порядку, встановленому законом.

{Частина друга статті 146 в редакції Закону № 2269-VIII від 18.01.2018 }

3. Приватизація державних (комунальних) підприємств чи їх майна здійснюється шляхом:

купівлі-продажу об’єктів приватизації на аукціоні;

викупу об’єктів приватизації.

{Частина третя статті 146 в редакції Закону № 2269-VIII від 18.01.2018 }

4. Кожний громадянин України, крім випадків, встановлених законом, має право на придбання державного майна в процесі приватизації в порядку, встановленому законом.

{Частина четверта статті 146 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2269-VIII від 18.01.2018 }

5. Загальні умови та порядок здійснення приватизації державних (комунальних) підприємств або їх майна визначаються законом.

6. В окремих галузях економіки законом можуть бути визначені особливості приватизації майна державних підприємств.

7. У процесі приватизації державного (комунального) підприємства права працівників підприємства, що приватизується, гарантуються законом.

Предыдущая

156/429

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст