Главная Блог Новости "Голова" Тупицький у розшуку судився за казенне житло в Конча-Заспі

"Голова" Тупицький у розшуку судився за казенне житло в Конча-Заспі

21.10.2022
Просмотров : 1438

Ексголова Конституційного суду Олександр Тупицький звертався до Голосіївського районного суду міста Києва і просив визнати протиправним розірвання договору користування будинком користування.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на рішення 7 вересня.

У 2020-му тодішній суддя КСУ мав договір оренди помешкання площею 60 кв. м. у Будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами».

Щомісяця користування приміщенням без урахування плати за комунальні послуги коштувало Тупицькому 10 090,20 грн. з ПДВ.

Однак суддя із невідомих причин пів року не сплачував за будинок і комуналку, накопичивши близько 79 тисяч гривень боргу. Через це державна установа розірвала договір оренди в односторонньому порядку.

Згадайте новину: Бухгалтерку Конституційного суду Осницьку будуть судити поки Тупицький у розшуку

Тупицький вважав, що це неправомірно і оскаржував розірвання договору. Водночас його доводи у судовому рішенні не відображені.

Суд вирішив, що цей позов не відповідає ефективному способу захисту, оскільки в разі задоволення цієї позовної вимоги вона не може бути виконана примусово, а майнова сфера позивача не буде відновлена. Крім того така вимога не передбачена ні спірним договором, ні законом.

Позов Тупицького залишено без задоволення.

Колишній голова КСУ є обвинуваченим у двох кримінальних справах. Але з квітня 2022-го він на судові засідання не з’являється. У березні Тупицький із родиною залишив територію України в тепер постійно проживає у місті Відень (Австрія). Офіційні дані про те, що обвинувачений перетинав державний кордон — відсутні. Обставини перетину Тупицьким державного кордону розслідуються у іншому кримінальному провадженні.

27 травня ухвалою Подільського районного суду Києва Тупицького оголосили в міжнародний розшук.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст