Главная Блог Новости Франція та Бельгія арештовує майно Росії на своїй території для забезпечення стягнення боргу РФ у справі «Юкос»

Франція та Бельгія арештовує майно Росії на своїй території для забезпечення стягнення боргу РФ у справі «Юкос»

20.06.2015
Автор:
Просмотров : 1538

Судові виконавці Франції заморозили рахунки близько 40 банків та арештували 8-9 будівель, що належать РФ, у зв'язку зі справою ЮКОСа.

Таку інформацію підтвердив AFP керівник компанії GML (холдинг, що представляє інтереси колишніх найбільших власників ЮКОСа) Тім Осборн.

«Рахунки близько 40 банків заморожені, у тому числі арешти накладені на вісім чи дев'ять будівель, що належать РФ у Франції і не перебувають на балансі російських дипломатичних місій», - йдеться у повідомленні AFP.

Російська сторона натомість погрожує діями у відповідь. Зокрема, за даними окремих ЗМІ, офіційний представник компанії «Роснефть» заявив, що вона має «намір оскаржувати ці дії в суді і застосовувати відповідні дії».

У свою чергу адвокат GML Емануель Гайар заявив, що рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі оскаржити неможливо. Єдиним виходом є лише подання клопотання про скасування самого рішення до арбітражного суду. «Рішення повинне бути виконане в 155-ти країнах, пов'язаних Нью-Йоркською конвенцією. Можливості такого оскарження обмежені і не стосуються суті вироку», - аргументував адвокат.

Нагадаємо, Арбітражний суд у Гаазі присудив Росії виплатити компанії Group Menatep Limited, яка представляє інтереси колишніх акціонерів ЮКОСа Леоніда Невзліна і Володимира Дубова, найбільшу в історії компенсацію в 50,2 млрд дол. США. Судді одноголосно ухвалили, що російська влада експропріювала активи ЮКОСа в порушення Енергетичної хартії. Серед країн, де GML домагатиметься арешту активів РФ, називалися США, Франція, Велика Британія, Нідерланди, Бельгія та Німеччина.

Згадайте новину: Міжнародний суд у Гаазі ухвалив рішення про стягнення 100 мільйонів долларів США з України

У четвер до МЗС Росії був викликаний посол Бельгії у Росії Ван Меувен, якому заявлено рішучий протест у зв'язку з арештом рахунків посольства РФ у Бельгії, постійних представництв РФ при Євросоюзі і НАТО в Брюсселі, а також низки інших російських організацій у Бельгії.

"Послу Бельгії було сказано, що російська сторона розглядає такі дії компетентних органів Королівства Бельгія як відверто недружній акт, грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права та потребує у зв'язку з цим від бельгійської сторони вжиття негайних заходів щодо відновлення порушених у Бельгії суверенних прав Російської Федерації і забезпечення нормального функціонування російських установ та юридичних осіб", - йдеться у заяві.

В іншому випадку російська сторона погрожує розглянути питання про прийняття заходів стосовно знаходиться майна Бельгії в Російській Федерації, в тому числі майна посольства Бельгії в Москві, а також її юридичних осіб.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст