Главная Блог Новости Два роки поліції: реформа чи зміна форми?

Два роки поліції: реформа чи зміна форми?

05.08.2017
Просмотров : 1600

4 серпня відзначають другу річницю створення Нацполіції. Саме у цей день 2015 року президент Порошенко підписав закон "Про Національну поліцію", яким скасував норми про міліцію.

Довіра

Зростання довіри населення - те, на чому наголошують правоохоронці.

"Найважливішою оцінкою й основним показником нашої роботи є не показники і відсотки (це вторинне і це прийде само собою) - найважливішою є довіра людей, яка сьогодні зростає", - написав у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За даними соціологічної компанії TNS, у лютому 2017 року Національній поліції довіряли 43,5% українців (причому її підрозділу - Патрульній поліції - 53%).

Згадайте новину: Свято для «неангелів». Топ-10 поліцейських скандалів

Такі показники можна вважати прогресом. Наприклад, старій міліції у 2012 році довіряли лише 10% українців (дані групи "Рейтинг").

Разом з тим, довіра ще свідчить про загальний успіх реформи - перетворення міліції на поліцію наприкінці минулого року вважали успішним тільки 28% громадян.

Патрульна поліція

Патрульна поліція, яку почали створювати у липні 2015 року й укомплектовують дотепер, прийшла на зміну старій патрульно-постовій службі міліції та ДАІ.

За оцінками експертів, саме це - найуспішніша частина реформи поліції. За вже згаданим опитуванням TNS, 50,9% українців вважають, що патрульна поліція "служить громадянам України", а не владі чи ще комусь. За цим рейтингом патрульні значно випереджають суди, прокуратуру, органи місцевого самоврядування і ЗМІ.

"Якщо говорити про патрульну поліцію, то безумовно це - успіх. Особливо у порівнянні з колишньою ДАІ - тут немає масової корупції", - каже ВВС Україна політолог Володимир Фесенко.

Згадайте новину: Реформа поліції в Україні: чи допоможе при домашньому насильстві "ПОЛІНА"

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст