Главная Блог Аналитические статьи Статьи Добровільна та примусова реалізація майна на публічних торгах

Добровільна та примусова реалізація майна на публічних торгах

13.05.2017
Просмотров : 9617

Добровільна та примусова реалізація майна на публічних торгах

Freewill and forced sale of property at public auction

Необхідність дослідження висвітленої в статті проблеми, зумовлюється необхідністю наукового дослідження правового регулювання процедури укладення договору купівлі – продажу майна за результатами проведення публічних торгів за законодавством України, зокрема, з урахуванням характеру ініціативи їх проведення, виокремлення вирізняльних ознак, що виокремлюють публічні торги проведені за ініціативою власника майна від публічних торгів проведених з ініціативи стягувача або на додержання вимог закону. Крім того актуальність теми обумовлена недостатньою кількістю окремих наукових досліджень у сфері реалізації нерухомого майна через публічні торги.

З врахуванням особливої правової природи публічних торгів, як процедури укладення договору купівлі – продажу, не можна залишити поза увагою питання волі продавця в договорах укладених за результатами торгів.

ДАЙДЖЕСТ: Баталії з фіскальними органами! 10 визначальних рішень суду у 2016 році за версією ресурсу «Протокол»!

При проведенні публічних торгів з реалізації нерухомого майна, воля власника майна в більшості випадків ігнорується, так як відчуження може бути здійснене й в примусовому порядку з застосуванням процедури проведення публічних торгів. Однак, чинне законодавство забезпечує право на проведення публічних торгів з ініціативи власника майна (добровільна реалізація майна).

Враховуючи правову природу торгів, як механізму за допомогою якого, в процесі торгу, відбувається визначення контрагента з яким буде укладено договір, наука цивільного права поділяє публічні торги (аукціони) за характером ініціативи (або причинами) їх проведення на:

добровільні аукціони;

примусові аукціони;

аукціони на виконання вимог закону.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст