Главная Сервисы для юристов Постанови КМУ Деякі питання фінансової підтримки громадських об'єднань фізкультурно-спортивного спрямування

Деякі питання фінансової підтримки громадських об'єднань фізкультурно-спортивного спрямування | від 04-11-2022 - 1245-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 4 листопада 2022 р. № 1245
Київ

Деякі питання фінансової підтримки громадських об’єднань фізкультурно-спортивного спрямування

Відповідно до Указу Президента України від 27 вересня 2021 р. № 487 “Про Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства молоді та спорту щодо запровадження з 1 січня 2024 р. на конкурсних засадах проведення фізкультурно-оздоровчих заходів загальнодержавного рівня для різних груп населення серед громадських об’єднань фізкультурно-спортивного спрямування.

2. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 2 цієї постанови, який набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 73




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 4 листопада 2022 р. № 1245

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

1. У Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки громадських об’єднань фізкультурно-спортивного спрямування, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 294 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 22, ст. 913; 2012 р., № 15, ст. 555; 2013 р., № 90, ст. 3310; 2021 р., № 17, ст. 666):

1) у пункті 3:

абзаци перший і другий замінити абзацами такого змісту:

“3. Бюджетні кошти спрямовуються на:

організацію і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності, виконання статутних завдань та повноважень, наданих головним розпорядником бюджетних коштів щодо виконання державних програм з розвитку фізичної культури і спорту:

центральних рад всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств “Україна”, “Спартак”, “Колос” (оплата праці працівників, придбання малоцінного інвентарю, канцелярських товарів, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, транспортних, банківських та поліграфічних послуг, послуг поштового, телеграфного і телефонного зв’язку, послуг з обробки інформації, перезарядки картриджів і тонерів, утримання транспортних засобів, поточний ремонт та технічне обслуговування обладнання, користування Інтернетом, страхування приміщень і забезпечення їх охорони, в тому числі обслуговування охоронної та пожежної сигналізації, встановлення і обслуговування комп’ютерних програм, оренда приміщень та обладнання, видатки на службові відрядження працівників у межах України);”.

У зв’язку з цим абзаци третій - сьомий вважати відповідно абзацами четвертим - восьмим;

доповнити пункт після абзацу шостого новим абзацом такого змісту:

“надання фінансової підтримки громадським об’єднанням фізкультурно-спортивного спрямування на проведення фізкультурно-оздоровчих заходів загальнодержавного рівня серед різних груп населення на конкурсних засадах за критеріями та умовами, переліком витрат, визначеними головним розпорядником бюджетних коштів.”.

У зв’язку з цим абзаци сьомий і восьмий вважати відповідно абзацами восьмим і дев’ятим;

2) пункт 5 після абзацу першого доповнити новими абзацами такого змісту:

“Обсяг фінансової підтримки на проведення фізкультурно-оздоровчих заходів загальнодержавного рівня серед різних груп населення визначається виходячи з рівня охоплення населення, що встановлюється головним розпорядником бюджетних коштів щороку, з урахуванням критеріїв та умов, визначених головним розпорядником бюджетних коштів, але в межах обсягу, передбаченого для виконання заходу 1 завдання 2 Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на період до 2024 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 р. № 115 (Офіційний вісник України, 2017 р., № 22, ст. 621; 2021 р., № 7, ст. 334).

Розподіл бюджетних коштів за напрямом, зазначеним в абзаці сьомому пункту 3 цього Порядку, між громадськими об’єднаннями фізкультурно-спортивного спрямування здійснюється за результатами конкурсу, проведеного головним розпорядником бюджетних коштів відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 79, ст. 2917; 2021 р., № 64, ст. 4021).”.

У зв’язку з цим абзац другий вважати абзацом четвертим.

2. У Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 79, ст. 2917; 2021 р., № 64, ст. 4021):

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст