Главная Блог Аналитические статьи Статьи ДЕТЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ та ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА

ДЕТЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ та ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА

07.06.2017
Просмотров : 2271

ДЕТЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Президент України Петро Порошенко ветував закон "Про приватну детективну (розшукову) діяльність" (№3726)

Закон, що дозволяє надання приватних детективних послуг, був прийнятий українським парламентом 13 квітня 2017 року.

6 червня закон повернуто з пропозиціями Президента і направлено на розгляд профільного комітету.

Згадайте новину: Президент ветував закон про приватних детективів

У пропозиціях глави держави до закону йдеться, що перелік дозволених їм видів приватних детективних послуг сформований без урахування вимог низки законодавчих актів України.

Так, суб'єктам приватної детективної діяльності дозволяється збір, фіксація і дослідження відомостей, необхідних для розгляду справ, зокрема, у кримінальному судочинстві, а також пошук і збір даних, які можуть бути приводом або підставою для звернення замовника приватних детективних послуг в правоохоронні органи або до суду з метою захисту його законних прав та інтересів.

Президент зазначив, що за відсутності чіткої конкретизації у законі даних, які дозволяється збирати, фіксувати та досліджувати приватним детективам, допускається можливість збору доказів для розгляду справ у кримінальному судочинстві.

Такий підхід суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу України. Наголошується, що закон також передбачає, що для отримання права на здійснення приватної детективної діяльності необхідно отримання відповідного свідоцтва, яке видається на платній основі.

Проте в законі не визначаються розмір плати за видачу свідоцтва і порядок її стягнення, як того вимагає закон України "Про адміністративні послуги".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст