Главная Блог Новости Деканоїдзе: Моя оцінка українській прокуратурі - нульова

Деканоїдзе: Моя оцінка українській прокуратурі - нульова

22.11.2016
Автор:
Просмотров : 1446

Вона повідомила, що має песимістичні погляди. «Тransparency International напередодні оприлюднила дослідження індексу сприйняття корупції у світі. Ми сьогодні маємо червоний колір (високий рівень корупції), наступні після Таджикистану. Це означає, що кожний другий українець впевнений – країна тоне в корупції. І це означає, що реформ немає», - зазначила Деканоїдзе.

На її думку, причина у відсутності політичної волі, єдиної команди, яка б розуміла, що потрібно змінювати все і всюди.

«Поліція дещо змінюється, а прокуратура та суди залишились на місці», - сказала вона.

Деканоїдзе вважає, що прокуратура не трансформується «жодним чином». «Моя оцінка – нульова», - сказала вона.

«Як працює правоохоронна система? Поліція затримує злочинця, передає естафету прокуратурі та відправляє справу в суд. Аби побороти корупцію – потрібна чесна судова система. Якщо, наприклад, поліція і прокуратура працюють не на рівні, це може компенсувати жорстка, чесна та ефективна судова влада. Адже люди, бізнес, знатимуть, що на певному етапі зможуть добитися справедливості. Оскільки в Україні всі три ланки – суди, прокуратура і поліція – хворі, ми й отримали той червоний колір, яким нас «нагородила» Transparency International», - пояснила Деканоїдзе.

Згадайте новину: Прощай, Хатия. Отставка. Реформаторы бегут из Украины

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Джерело: Главком

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст