Главная Блог Аналитические статьи Legal Tech Чат-бот 7ААС: що це таке і як ним користуватися

Чат-бот 7ААС: що це таке і як ним користуватися

28.11.2019
Автор:
Просмотров : 4430

Бот – це програма, яка в автоматичному або створеному користувачем режимі виконує ряд дій через інтерфейси, які використовують люди.

Слово «бот» – калька з англійського bot, скорочення від robot – автоматичного пристрою, що виконує механічні операції згідно з алгоритмом. Сьогодні під ботом мається на увазі віртуальна програма, яка виконує одноманітні повторювані дії в інтернеті. Вона вміє робити це з високою швидкістю, чим перевершує живу людину.

Боти в Telegram – це спеціальні акаунти, створені для того, щоб автоматично обробляти й відправляти повідомлення. Користувачі можуть взаємодіяти з ботами за допомогою повідомлень, що відправляються через звичайні або групові чати.

Чим бот відрізняється від звичайного акаунта?

У роботів немає статусів «онлайн» і «був у мережі», замість цього відображається напис «бот». Для ботів виділено обмежене місце на серверах: усі повідомлення видаляються впродовж певного терміну після обробки.

Боти не можуть самі починати спілкування з користувачем. Користувач повинен або додати робота в групу, або першим почати з ним діалог.

Наскільки "розумний" чат-бот?

Процес спілкування з віртуальним помічником побудований на основі чіткої логіки і заданого алгоритму, який прописаний у вигляді коду.

Legal Tech: История YouControl — как построить IT-бизнес на госданных

Можна виділити два типи чат-ботів:

  • обмежені (такий віртуальний помічник відповідає лише на обмежену кількість фраз і тільки в тому випадку, якщо запит користувача точно збігається із запитом, прописаним в алгоритмі);
  • ті, що навчаються ( у цьому випадку йдеться про складну систему на базі самонавчальної нейронної мережі (з поправками людини); такий робот може сприймати розмову за контекстом).

Чат-бот 7ААС

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст