Главная Блог Новости Броніслав Коморовський програв, а новим президентом Польщі став Анджей Дуда

Броніслав Коморовський програв, а новим президентом Польщі став Анджей Дуда

25.05.2015
Автор:
Просмотров : 1415

Польські екзитполи підбивають підсумки власних підрахунків, а українські експерти тим часом міркують над тим, як результати виборів вплинуть на польсько-українські відносини.

За даними екзит-полів, польські виборці віддали 52 відсотки голосів 43-річному Анджею Дуді – представнику правих сил, кандидату від партії "Право та справедливість", заснованої братами Качинськими. Чинний президент Броніслав Коморовський програв новому кантидату 4 відсотки. Найсильнішою підтримка Дуди була у північно-східних регіонах країни. Загалом своїм правом обрати нового президента скористалися 56 відсотків громадян Польщі.

Українські експерти поки не поспішають з висновками, щодо можливих змін у польсько-українських відносинах, однак сподіваються на продовження ширикої підтримки з боку Польщі. Підставами для оптимістичних прогнозів є неодноразові заяви із осудом російської агресії з боку нового глави Польщі під час йог виборчої кампанії.

"Я з великим занепокоєнням ставлюся до думки про те, що з Росією потрібно домовлятися за будь-яку ціну. Хочу наголосити, що нема таких економічних інтересів, які стали б підставою для того, щоб ми – чесні люди, продали Україну",

- зазначив кандидат в одній із своїх промов.

Офіційні результати цьогорічних президентських перегонів у Польщі оголосять через декілька днів.

Джерело: Ваші новини

Згадайте новину: Консервативна партія на чолі із Девідом Кемероном перемогла на парламенських виборах у Великій Британії

Результати виборів у сепаратистів: самопроголошених ДНР і ЛНР

Турецька республіка обрала президентом Реджепа Таїпа Ердогана

Королівство Іспанія може втратити Автономну область Каталонія?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст