Главная Блог Аналитические статьи Статьи Боротьба із корупцією. Є календарний план!

Боротьба із корупцією. Є календарний план!

24.02.2015
Просмотров : 1833

Маємо чіткий – як розпис трамваю в Берліні – графік подолання корупції.

Його побудовано на відомих кожному фахівцю актах: Антикорупційна стратегія, закони про запобігання корупції, про Національне антикорупційне бюро, про прокуратуру, в прикінцевих положеннях яких позначені конкретні дати.

Цей графік і передбачає покроковий поступ.

Крок перший – початок діяльності Національного антикорупційного бюро України ( далі по тексту – НАБ –УП).

Фактично це станеться у травні 2015 року. До цього часу має бути призначено його Директора.

Натомість Конкурсною комісією ще не запропоновано кандидатів на цю посаду.

Припустимо, Комісія зробить це до 1 березня. Тоді президент протягом 10 днів внесе на розгляд Верховної Ради подання про надання згоди на призначення Директором НАБ визначеного ним кандидата – і на третьому тижні березня його буде призначено.

Варіанти, коли президент або Верховна Рада не підтримає певного кандидата і конкурс почнеться спочатку, не розглядаємо як малоймовірні.

Президент також має затвердити Положення про Раду громадського контролю при НАБ та про порядок її формування, бо без цієї Ради Директор НАБ не може почати свою діяльність.

Ця Рада у складі 15 осіб формується на засадах відкритого та прозорого конкурсу. Поки що процес формування Ради не почався, але, будемо сподіватися, до часу призначення Директора НАБ вона все ж таки почне діяти.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст