Главная Блог Новости Без військово-облікового документу неможливо! Україна змінює правила виїзду чоловіків за кордон

Без військово-облікового документу неможливо! Україна змінює правила виїзду чоловіків за кордон

09.07.2024
Просмотров : 1342

Оновлені правила почнуть діяти від 17 липня.

Від 17 липня 2024 року під час перетину кордону України на виїзд у всіх чоловіків віком від 18 до 60 років перевірятимуть наявність військово-облікового документа.

Про це повідомив Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України - в етері телемарафону.

"Готуємося до цієї дати, але вирішили також завчасно проінформувати людей про те, що від 17 числа від 00:00 ми почнемо перевіряти у всіх чоловіків, громадян України віком від 18 до 60 також і військово-обліковий документ. Зазначу, що змін до правил, тобто до категорій, яким дозволено перетинати кордон, наразі момент немає. Можна, звісно, очікувати, що в якийсь момент уряд внесе зміни до правил перетину кордону, що затверджені постановою №57, але поки що категорії незмінні", - сказав він.

Згадайте новину: Хто з українців зможе виїхати за кордон з 1 липня 2024 року — повний перелік

З його слів, від 17 липня у всіх чоловіків перевірятимуть військово-обліковий документ. Якщо хтось з цієї категорії підпадатиме під вістрочку, що дає йому право на перетин кордону, або ж виключені з військовго обліку, то у військово-облікових документах має бути обов'язково це записано з терміном і умовою, на підставі чого така відстрочка надана.

"Зазначу, що військово-обліковий документ може бути як у паперовій формі, так і електронній. Прикордонники перевірятимуть і прийматимуть обидва ці документи. Якщо виникатимуть труднощі чи застереження, що якийсь документ може бути підробним, або інформація не відображається, ми можемо пеервірити це через систему "Оберіг". "Резерв+" - це мобільний додаток. Якщо в ньому згенерувати QR-код, то він прирівнюється до військово-облікового документа в електронній формі. Ми зчитуємо QR-код і бачимо інформацію відносно тієї особи, яка цей документ демонструє. Але свого часу, ще від березня, була налагоджена інформаційна взаємодія щодо доступу наших інспекторів до системи "Оберіг" - власне, єдиний портал військовозобов'язаних та призовників. І маючи доступ на кордоні до цієї бази даних, звісно, що прикордонники можуть за допомогою неї перевірити об'єктивність інформації, яка відображається у військово-облікових документах - чи то паперова форма, чи електронна", - додав він.

Згадайте новину: Виїзд жінки з дитиною за кордон: чи будуть питати військово-облікові документи чоловіка

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст