Главная Блог Новости Адвокат "сдав" суддю Володимира Пʼятковського і таким чином не "присів" до буцигарні за посередництво у хабарі

Адвокат "сдав" суддю Володимира Пʼятковського і таким чином не "присів" до буцигарні за посередництво у хабарі

09.03.2023
Просмотров : 10462

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості щодо адвоката.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 3 березня.

У липні минулого року поліцейські склади адмінпротокол на водія (ч. 1 ст. 130 КУпАП) і скерували для розгляду до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Чоловік звенувся до адвоката, який сказав, що знає суддю Володимира Пʼятковського і той «просто такі питання не вирішує». При зустрічі суддя нібито повідомив, що хоче 1000 доларів за те, що водія не притягнуть до відповідальності.

Згадайте новину: "Косит под психопатку..." - колишня суддя Овчаренко намагається уникнути вироку -10 років вʼязниці за хабар

Адвокат ще доплюсував свої послуги і під час бесіди з клієнтом написав в блокноті простим олівцем суму «1200».

Суддя хотів гроші наперед, тому засідання відкладали. Отримавши хабар, суддя начебто був готовий виготовити рішення наступного дня.

Але в подальшому адвокат і суддя були викриті правоохоронними органами.

10 січня 2023 року адвокат уклав угоду про визнання винуватості. Він погодився у на співпрацю у викритті іншого фігуранта, зокрема свідчити проти судді у судовому засіданні.

Адвокату призначили узгоджене покарання у виді 5 років позбавлення волі умовно, зі звільненням з іспитовим строком 3 роки. Додатково чоловікові забороняється на 2 роки займатися адвокатською діяльністю строком і це підлягає реальному виконанню.

Згадайте новину: СБУ повідомила про підозру за 4 статтями ККУ прокремлівській пропагандистці (адвокату) Монтян

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст