Главная Блог Аналитические статьи Статьи Адвокат НЕСІНОВ О.М. Адресоване суду клопотання про повернення адміністративного протоколу для належного оформлення - є ефективним засобом захисту у адмінсправах

Адвокат НЕСІНОВ О.М. Адресоване суду клопотання про повернення адміністративного протоколу для належного оформлення - є ефективним засобом захисту у адмінсправах

22.11.2017
Просмотров : 20242

В своїй тривалій правозахисній практиці я не зустрічав адміністративного протоколу, який би був оформлений бездоганно, в точності до вимог КУпАП та відповідних інструкцій.

А тому ефективним елементом захисту, крім іншого, є подання суду клопотання про повернення адміністративного протоколу для належного оформлення.

Такі дії дозволяють виграти час, і вподальшому, або взагалі не дочекатися повернення адмінпротоколу до суду (бо не завжди є можливість виправити помилки), або вийти за межі строків давності притягнення до адміністративної відповідальності.

В данному випадку поліцією у підзахисного вилучене посвідчення водія, та виникла загроза позбавлення його права управління транспортом на тривалий термін. А для нього, як людини що все життя заробляв собі "на хліб" саме професію водія - це дуже болюче покарання.

З поверненням протоколу поліції для належного оформлення, така загроза для підзахисного минула.

Головні тези клопотання були такі (вибірково):

1. В п.1.ст. 255 КУпАП встанолено - У справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати: уповноважені на те посадові особи: органів внутрішніх справ (Національної поліції)

Суду не надано жодних доказів того що данний протокол складений посадовою особою, і те що ця посадова особа кимось була уповноважена на такі дії.

2. Згідно Наказу МВС № 1376 від 06.11.2015 Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції

п.9. При складанні протоколу про адміністративне правопорушення в ньому зазначаються, зокрема:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст