Главная Блог Новости 49 вироків за непокору командиру: найтяжче покарання – в Донецькій області

49 вироків за непокору командиру: найтяжче покарання – в Донецькій області

16.09.2022
Просмотров : 2174

Від початку повномасштабного наступу росії, суди в України винесли 49 вироків за невиконанння наказу командира, тобто за непокору серед військовослужбовців. Які області стали лідерами з винесення таких вироків та яке покарання отримали засуджені – про це розповідає юрист громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) в місті Чугуїв Роман Лихачов.

Статтею 402 Кримінального кодексу України передбачено покарання за непокору, тобто відкриту відмову виконати наказ начальника, а також інше умисне невиконання наказу. Непокора, вчинена в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Єдиний державний реєстр судових рішень містить 49 вироків щодо вчинення кримінального правопорушення – непокори, винесених після 24 лютого 2022 року за ч.4 ст.402 КК України.

Згадайте новину: 66 вироків за ухилення від мобілізації за півроку: найбільше на Закарпатті

По областях вироки розподілились наступним чином:

Дніпропетровська область – 20 вироків

Одеська область – 10 вироків

Запорізька область – 8 вироків

Донецька область – 6 вироків

Миколаївська область – 3 вироки

Львівська область – 1 вирок

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст