Головна Блог Новини Зміни до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Швейцарською Конфедерацією

Зміни до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Швейцарською Конфедерацією

11.02.2019
Переглядів : 1737

24 січня 2019 року між Україною та Швейцарською Конфедерацією підписано Протокол про внесення змін до чинної між країнами Конвенції про уникнення подвійного оподаткування.

Протокол спрямований на модернізацію Конвенції і Протоколом передбачено:

- збільшення розміру ставки податку на репатріацію доходу у вигляді відсотків і роялті - з 0% до 5%;

- впровадження так званого «правила перевірки основної мети»;

Що таке «Правило перевірки основної мети»?

Суть правила: якщо у державних органів договірних держав є вагомі підстави вважати, що пряме або непряме отримання передбачених договором податкових переваг було однією з основних цілей будь-якої угоди або угоди між господарюючими суб'єктами, то в наданні таких переваг має бути відмовлено.

Вказане правило передбачено одним із заходом Плану BEPS.

Відповідний захід Плану BEPS направлений на боротьбу із зловживання податковими пільгами, при яких використовуються компанії-транзитери, що фактично не здійснюють ніякої реальної господарської діяльності, не несуть ніяких комерційних ризиків, а додаються у бізнес-модель як проміжна ланка лише з метою отримання податкових пільг.

Для протидії таким зловживанням передбачено два підходи:

- тест основної діяльності ("Principal Purpose Test" – PPT),

- тест обмеження вигід ("Simplified Limitation on Benefits Provision" – S-LOB).

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст