Головна Блог Новини Змінено ставки адміністративного збору за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та ФОПів

Змінено ставки адміністративного збору за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та ФОПів

11.01.2017
Автор:
Переглядів : 4345

З 01.01.2017 року змінено ставки адміністративного збору за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та плату у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 06.12.2016 № 1774-VIII внесено зміни до статті 34 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". Так, слова "мінімальна заробітна плата" в усіх відмінках і числах замінено словами "прожитковий мінімум для працездатних осіб".

Статтею 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб у розмірі: з 1 січня 2017 року - 1600 гривень.

Згадайте новину: Роботодавці – Ваша відповідальність за порушення трудового законодавства збільшена з 1 січня 2017р. (як і мінімальна заробітна плата)

Відповідно до частини 7 статті 34 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі - Закон) адміністративний збір справляється у відповідному розрахунку від прожиткового мінімуму для працездатних осіб у місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому проводяться реєстраційні дії чи надається інформація, та округлюється до найближчих десяти гривень при проведенні реєстраційних дій та до найближчої гривні при отриманні інформації з Державного реєстру прав.

Враховуючи вищевикладене, розміри адміністративного збору за проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав з січня 2017 року становлять:

п/п

Види адміністративного збору

Строки проведення державної реєстрації/

надання інформації

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст