Головна Блог Новини Земельные аукционы: 200 миллионов под ногами

Земельные аукционы: 200 миллионов под ногами

27.06.2019
Переглядів : 1716

Державні земельні аукціони вже кілька років є вагомим фактором наповнення місцевих бюджетів по всій Україні, пише epravda.com.ua

Політика децентралізації ще більше посилила значимість цього механізму для місцевих громад.

Не дивлячись на скептицизм (щирий або "стратегічний"), який виявляли на старті запуску аукціонів учасники ринку, говорячи про те, що аукціони будуть породжувати корупцію і плутанину в земельних відносинах, фінансові надходження до бюджетів збільшуються в геометричній прогресії.

Зростання активності. Щоб зрозуміти, який грандіозний ривок відбувся в цій сфері, треба порівняти статистику проведення земельних аукціонів останніх років.

У 2015 р. на торги було виставлено всього 1494 лота, з яких було реалізовано 75%.

За три роки загальна кількість проданих прав оренди зросла на 266% і в 2018 році склала 3022 ділянки. Також збільшилася і кількість поданих заявок - на 92%.

Різноманітність і вибір. З роками змінювалася як географія розглянутих на аукціонах ділянок, так і їх розміри.

Якщо в 2015 році на аукціони подавалися землі здебільше із Західної України, то в 2018 році зросла кількість пропозицій з південних і східних регіонів.

Вспомните новость: Законодательные изменения, которые вступили в силу с января 2019 г.

Крім того, за цей період середня кількість проданих земель зросла з 15 до 125 ділянок на область.

Зростання попиту пов'язане з одного боку з розвитком складного агровиробництва - овочівництва, вирощування плодоягідної продукції, яке в силу більшого терміну окупності вимагає бездоганних гарантій прав на землю.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст