Головна Блог Новини Засудження Манафорта – приклад, як має працювати судова система в Україні (світова преса)

Засудження Манафорта – приклад, як має працювати судова система в Україні (світова преса)

29.08.2018
Переглядів : 1036

Американське видання Foreign Policy публікує інтерв’ю із депутатом українського парламенту Сергієм Лещенко, який свого часу «потопив» Пола Манафорта, радника президентської кампанії Дональда Трампа. В статті британського видання The Guardian йдеться про атаки на поселення ромів в Україні з боку ультраправих груп, які залишаються безкарними. А в Daily Signal містяться пояснення, чому військові назвали вулицю в українському місті на честь американського сенатора-республіканця Джона Маккейна, який 25 серпня пішов з життя, повідомляє radiosvoboda.org.

Американське видання Foreign Policy публікує інтерв’ю із депутатом українського парламенту, колишнім журналістом Сергієм Лещенком. Саме він у 2016 році виявив список секретних платежів Партії регіонів Полу Манафорту, раднику президентської кампанії Дональда Трампа.

21 серпня суд присяжних у США визнав Манафорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення із 18. Серед них – ухилення від сплати податків, недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон, та банківське шахрайство.

«Я б хотів, щоб у нас було щось подібне. Американська справа показала, що при належній роботі судової системи ми можемо переслідувати корупціонерів. Манафорт міг бути найвпливовішим сірим кардиналом в адміністрації Трампа, але тепер його визнали винним. І це – приклад того, як працює належна судова система. Для України це хороший випадок, оскільки політичні консультанти допомагали дуже сильним корумпованим, навіть кримінальним, олігархам. Звичайно, ці люди висмоктували гроші з державного бюджету, від уряду, від державних компаній. Після того, як сталася українська революція, за чотири з половиною роки нікого так і не засудили за злочини, вчинені попередніми урядами чи нинішніми урядами», – пояснив Лещенко.

Засудження Манафорта, на його думку, матиме вплив на загальну громадську думку в Україні, адже суспільство бачить реальний приклад того, як має працювати судова система.

Проте, Лещенко висловив сумнів щодо того, що українських високопосадовців, імена яких були згадані у справі Манафорта, притягнуть до відповідальності, беручи до уваги їхній вплив у державі.

Читайте статтю: ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЗАОЧНОГО КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЗА КПК УКРАЇНИ 2012 РОКУ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ

А щодо антикорупційних розслідувань у справі Манафорта в Україні, Лещенко зауважив, що були численні спроби заблокувати їх. Річ у тім, що український президент Петро Порошенко намагався залучитися підтримкою Дональда Трампа, а не псувати з ним відносини.

На думку Лещенка, після того, як в Україні загальмували розслідування щодо справи Манафорта, відносини між Трампом та Порошенком покращилися.

«Порошенко використовує різні способи, щоб отримати симпатії Трампа. Замість запровадження реформ і перетворення України в успішну країну, він вирішив заплатити гроші або купувати американські товари та блокувати розслідування справи Манафорта. Але він отримає справжню симпатію американців, якщо він здійснить реальні реформи. Але реальні реформи означають покласти край корупції, що є неприйнятним для нього», – переконаний Лещенко.

Найбільше питання, яке залишилося без відповіді у справі Манафорта, стосується того, чи він просто консультував Януковича, чи все ж діяв у якості неофіційного агента російського впливу, вважає Лещенко.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст