Головна Блог Новини Заступник міністра юстиції Павло Мороз: Як не стати жертвою шахрайства?

Заступник міністра юстиції Павло Мороз: Як не стати жертвою шахрайства?

16.06.2017
Переглядів : 1275

Укладання будь-яких угод, підписання будь-яких договорів, а тим паче тих, що пов'язані з купівлею майна - це завжди ризик.

І, на жаль, ніхто не застрахований від обману та махінацій, які пов'язані з минулим квартири, машини або будинку, що Ви плануєте придбати.

Які можуть виникати ризики? По-перше - обтяження. Обтяження - це обмеження, яке полягає не лише у додаткових обов'язках, покладених на власника, але й у певних «санкціях» у вигляді позбавлення правомочності розпоряджатися та/або користуватися майном (тобто він не може передавати або продавати його іншим особам).

Користуйтесь консультацією: Наслідки заниження вартості нерухомого майна при його оцінці

Задля уникнення таких ризиків існує Державний реєстр обтяжень рухомого майна. Інформація, яка розміщена в реєстрі, дозволяє оцінити ризики - перевірити майно на наявність обтяжень аби уникнути «заплямованої історії», сліди якої тягнуться за попереднім власником.

Здійснити перевірку майна на наявність обтяження раніше можна було лише звернувшись до будь-якого нотаріуса або його помічника. При цьому необхідно було подати необхідну заяву з цілим переліком документів:

· реєстраційним номером запису в Реєстрі;

· реєстраційними даними предмета обтяження;

· відомостями про боржника:

· ім'я та реєстраційний номер облікової картки платника податків - для фізичної особи;

· для юридичної особи - найменування, ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст