Головна Блог Новини Наступного року працівників ДНЗ пенсійного віку переведуть на строковий трудовий договір

Наступного року працівників ДНЗ пенсійного віку переведуть на строковий трудовий договір

18.10.2021
Переглядів : 5928

12.10.2021 року у ВРУ зареєстровано законопроект Кабміну про дошкільну освіту №6172.

Проєкт акта забезпечує створення дієвого механізму реалізації, охорони та захисту конституційного права дитини на дошкільну освіту відповідно до природних та індивідуальних освітніх потреб особистості, а також забезпечення законодавчого підґрунтя для розвитку системи дошкільної освіти, підвищення якості освіти та освітньої діяльності, що сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості.

Проєкт акта урегульовує питання рівного доступу дітей до якісної дошкільної освіти, зокрема:

доступності для осіб з особливими освітніми потребами;

забезпечення якості дошкільної освіти;

атестації та сертифікації педагогічних працівників;

ресурсного (інформаційного, науково-методичного, матеріально-технічного) забезпечення закладів.

засад здійснення інституційного аудиту;

прав та обов’язків учасників освітнього процесу;

призначення на посаду керівника закладу дошкільної освіти (за результатами конкурсного відбору) тощо.

Особисто для мене найцікавішим є те, що ДНЗ будуть розміщуватися не у будівлях а у приміщеннях. Ну і найболючіше питання для старшого покоління - набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з керівниками державних і комунальних закладів дошкільної освіти згідно з пунктом 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст