Головна Блог Новини Юридичні аспекти підготовки школи до нового навчального року

Юридичні аспекти підготовки школи до нового навчального року

06.08.2021
Переглядів : 5178

стіни, сиплеться штукатурка, валиться стіна, перекосився турнік... діяти потрібно саме зараз у кінці липня-початку серпня.

Чому так? Відповідь проста – саме зараз триває підготовка до нового навчального року, а перед самим навчальним роком підписується офіційний документ – Акт готовності до закладу освіти до нового навчального року. Не забуваймо, що внесення неправдивих відомостей в офіційний документ – це один із способів підробки офіційних документів і за це передбачена кримінальна відповідальність.

В 2013 році Міністерство освіти і науки України підготували Інструктивно-методичні матеріали "Підготовка загальноосвітнього навчального закладу до нового навчального року з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності" (надалі у дописі – Інструкція).

Відповідно до цієї Інструкції у травні керівник навчального закладу видає наказ "Про підготовку до початку навчального року", у якому зазначається порядок утворення, склад робочої комісії та затверджується план заходів щодо підготовки навчального закладу до нового навчального року з виконанням конкретних заходів, терміном виконання і відповідальних за їх виконання (орієнтовний план заходів у додатку 1). План організаційних та ремонтних робіт передбачає виконання основних робіт до початку експлуатації приміщень навчального закладу в новому навчальному році (додаток 2).

Рекомендація батькам (небайдужим громадянам) – уже сьогодні витребовуйте інформаційним запитом в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» (термін 5 днів):

1) копію наказу «Про підготовку до початку навчального року" від травня 2019 року (напишуть, що такого наказу немає або не приймають чи не реагують на запит – звертайтеся із скаргою до органу управління освітою);

2) копію Плану заходів щодо підготовки та обладнання приміщень навчального закладу до нового навчального року;

3) копію Плану організаційних та ремонтних робіт з підготовки навчального закладу до 2019-2020 навчального року

4) Копію наказів «Про створення постійно діючої технічної комісії з обстеження приміщень і споруд» на 2018-2019 та 2019-2020 навчальні роки та наказів про внесення змін до них, якщо такі видавалися (накази за два навчальні роки, щоб зрозуміти коли вони складалися і який з них діяв в який період).

5) керівника навчального закладу на початку навчального року створюється постійно діюча технічна комісія з обстеження приміщень, інженерно-технічних комунікацій навчального закладу, яка перед початком навчального року проводить огляд будівель, приміщень, комунікацій

Щорічно перед початком навчального року (серпень) робоча комісія, призначена наказом керівника навчального закладу, визначає готовність навчальних кабінетів, майстерень, спортзалів, ігрових та спортивних майданчиків, інших приміщень навчального закладу до нового навчального року і складає акти-дозволи на введення їх в експлуатацію (орієнтовний акт-дозвіл у додатку 5). До акта-дозволу на введення в експлуатацію спортзалу і спортивних споруд додаються відомості про випробування навчального спортивного обладнання, що розміщено в них для використання в навчально-виховному процесі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст