Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Юлія Марушевська: “В Україні відбувається симуляція реформ”

Юлія Марушевська: “В Україні відбувається симуляція реформ”

10.02.2017
Автор:
Переглядів : 2053

У середині січня президент Порошенко представив нового намісника в Одеській області – Максима Степанова. Під час представлення він гостро критикував попередника Степанова на цій посаді – грузинського екс-президента і реформатора Михайла Саакашвілі. Той, мовляв, реформ не провів, а лише займався піаром. Однією з ключових осіб у команді Саакашвілі була заступник голови Одеської ОДА та керівник Одеської митниці Юлія Марушевська. У листопаді 2016-го Марушевська подала у відставку, звинувативши голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова у блокуванні реформ та підтримці системної корупції. Своєю чергою, Насіров заявив (уже після звільнення Марушевської), що ініціював проти неї розслідування за підозрою у корупції. Що діється в найбільшій області України, розповіла Юлія Марушевська, яка після відставки повернулася до громадської роботи.

Вспомните новость: Месть Насирова. Марушевская подозревается в коррупции

– Як виглядає зараз ваш конфлікт із Насіровим?

– Насіров ініціював дисциплінарні провадження щодо моєї роботи. Крім того, за час моєї роботи він видав п’ять доган, які я оскаржую в суді, як і процедуру мого звільнення.

– А в чому, власне, вас звинувачують?

– Знайшли бюрократичні зачіпки. Наприклад, ми запустили «гарячу лінію» на митниці, то мене тепер звинувачують, що я кудись невчасно повідомила про це, не мала права цього робити. Нашою метою було створити найзручніші умови для бізнесу, причому зробити це максимально в межах українського законодавства. І ми цього досягли.

Українська економіка дуже потерпає, хоч і демонструє мінімальний ріст після сильної рецесії. Аби вона почала розвиватися, держава має хоча б не заважати. Наша робота була спрямована на те, щоб пожвавити економіку, поліпшити бізнес-клімат, максимально спростити процедури і запалити перед бізнесом зелене світло. Ми отримали гарні результати. За рік зареєстрували на Одеській митниці 640 нових компаній; компанії відкривали в регіоні нові офіси, магазини. Бізнес бачив, що немає ніяких вимагань хабарів на митниці, що через нас усе можна робити легально.

У Насірова інші цілі. Прикриваючись надходженнями до бюджету, він висуває проти мене цілком безпідставні звинувачення. Він каже, що почне проти мене кримінальне провадження. Це смішно, бо, по-перше, у нього немає таких повноважень, він не суд і не прокурор. По-друге, його звинувачення притягнуті за вуха.

– Змушування команди Саакашвілі до відходу від керівництва Одещиною і ваше звільнення з митниці спрямовані на те, щоб відновити корупційні схеми?

– Так. Українська митниця – це тотально вражений та інфікований організм. Ми пробували його локально вилікувати.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст