Головна Блог Новини Ярослав Романюк знову в ділі

Ярослав Романюк знову в ділі

09.07.2017
Переглядів : 1678

Вища кваліфікаційна комісія суддів розглянута питання відповідності Ярослава Романюка (діючого голови Верховного Суду України) критеріям професійної етики та добросовісності в рамках конкурсу у новий Верховний Суд.

Згадайте новину: Голова Верховного Суду Романюк вважає, що створення в Україні антикорупційних судів невиправдане

Як відомо, Суспільна рада доброчесності винесла негативний висновок про невідповідність невідповідність критеріям добропорядності та професійної етики через винесення суддею "свавільних" рішень (зокрема, згідно з висновком Європейського суду з прав людини по справі "Бочан проти України (2)"; про невідповідність рівня життя дочки романюка та її доходів; про можливе завищення результатів ЗНО дочки (В рамках кримінального провадження за Центром оцінювання якості освіти); про підтримку "законів 16 січня" (висловлювався на брифінгу, проведеному 17 січня) та протидії судовій реформі (був ініціатором звернення ВСУ до КСУ про неконституційне формування нового Верховного Суду).

Згадайте новину: Перше рішення Великої Палати Європейського суду з прав людини проти України на користь 97-річної громадянки Марії Іванівни Бочан.

С поясненнями самого Романюка можна ознайомитись за цим посиланням.

ВККС дійшла до висновку, що Я Романюк підтвердив здатність здійснити правосуддя в Касаційному громадянському суді в складі Верховного Суду за критеріями професійної етики та добросовісності. За таке рішення проголосувало 11 членів Комісії.

Джерело: Юридичний ресурс "Протокол"

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст