Головна Блог Новини Якщо військовозобов'язаний не встиг подати заяву на відстрочку, а йому вже надійшла повістка на ВЛК, то він повинен пройти медогляд

Якщо військовозобов'язаний не встиг подати заяву на відстрочку, а йому вже надійшла повістка на ВЛК, то він повинен пройти медогляд

05.08.2024
Переглядів : 5974

Якщо військовозобов’язаний подав заяву до ТЦК на відстрочку від мобілізації, то йому не можуть вручити повістку на проходження ВЛК до моменту ухвалення рішення щодо надання відстрочки.

Про це зазначив юрист Андрій Топчій.

Топчій повідомив, що відповідно до пункту 63 Постанови уряду №560 від 16 травня 2024 року, військовозобов’язані, які звернулися до ТЦК та СП із заявою про надання відстрочки, до ухвалення рішення відповідною комісією не скеровуються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

Згадайте новину: Чи мають право направляти людину на ВЛК, якщо у неї є всі підстави для відстрочки

"У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки, військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби", – зазначив юрист.

Згадайте новину: Що робити, коли НЕ видають результати ВЛК

"Таким чином, чоловік не може бути направлений на ВЛК від моменту подання заяви про відстрочку і до моменту ухвалення рішення про надання відстрочки/відмову у наданні відстрочки. Але якщо така заява військовозобов'язаним не подана, а прийшла повістка на ВЛК – то він має її проходити на загальних підставах", – пояснив Топчій.

Згадайте новину: Чому важливо перед ТЦК оновити меддовідки тим, хто має право на відстрочку

Він додав – що раніше подати заяву на отримання відстрочки, то менше потенційних складнощів виникне у процесі її отримання, якщо до того часу вже надійде повістка на проходження ВЛК.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст