Головна Блог Новини Який гарний вчинок президента Зеленського! Тепер 1% нотаріусу за вчинення дії платити непотрібно! Відтак віткати закінчилися!

Який гарний вчинок президента Зеленського! Тепер 1% нотаріусу за вчинення дії платити непотрібно! Відтак віткати закінчилися!

20.06.2019
Автор: "Протокол"
Переглядів : 55045

Президент України Володимир Зеленський сьогодні скасував указ про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки а також про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій. Відповідні укази опубліковані на сайті голови держави.

"Відсьогодні скасовано штраф у п'ятикратному розмірі неоприбуткованої суми за порушення касової дисципліни. І друге. Скасовано мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів. Тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості. Ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого "бонусу" його викривляла та призводила до виникнення "сірого" ринку, коли якась частина платежу повертається клієнтові "під столом". Вартість оформлення операцій з нерухомістю тепер знизиться", - прокоментувала прес-секретар президента Юлія Мендель у Facebook.

Згадайте новину: МИ НЕ ЗГОДНІ з Президентом Зеленським! Інформаційний лист Нотаріальної палати України "Щодо стягнення плати за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами"

Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України

1. Визнати такими, що втратили чинність:

1) Указ Президента України від 19 грудня 1991 року № 9 «Про тимчасові невідкладні заходи щодо посилення боротьби із спекуляцією та незаконною торговельною діяльністю»;

2) Указ Президента України від 18 червня 1993 року № 219 «Про порядок виконання Державного бюджету України»;

3) Указ Президента України від 16 жовтня 1993 року № 464 «Про забезпечення формування державних продовольчих і фуражних ресурсів»;

4) Указ Президента України від 2 листопада 1993 року № 504 «Про сплату державного мита за вексельні бланки»;

5) Указ Президента України від 11 грудня 1993 року № 577 «Питання забезпечення державних ресурсів цукру»;

6) Указ Президента України від 7 квітня 1994 року № 141 «Про Державні товарні облігації матеріальних ресурсів України»;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст