Головна Блог Новини Як поліцейські повинні пред’являти своє посвідчення?

Як поліцейські повинні пред’являти своє посвідчення?

17.09.2017
Автор:
Переглядів : 13332

Насправді, все починається з посвідчення. Моя безумовна рекомендація, як адвоката, завжди вимагайте пред’явлення посвідчення, а потім ведіть розмову. Такий крок, як правило, достатньо зупиняє поліцейських від можливих нахабних і протиправних дій.

А для цього, щоб це було вірно, варто запам’ятати декілька рекомендацій, щодо вірного пред’явлення поліцейського, що передбачено у профільному законі.

Отже, поліцейський зобов’язаний:

1 — обов’язково пред’явити своє посвідчення на вашу вимогу;

2 — дати вам можливість ознайомитися із наявною там інформацією. Інформацію з посвідчення обов’язково запишіть!

3 - поліцейський не зобов’язаний передавати вам своє посвідчення, а повинен тримати його у своїх руках.

У разі відмови пред’явити своє посвідчення, одразу телефонуйте на 102, викликавши наряд поліції (можливо це самозванці) та на гарячу лінію МВС. А при грубому порушенні ваших прав — звертайтесь до прокуратури та за правовою допомогою до адвоката.

Автор: адвокат Сергій Гула

Джерело: Адвокат

Користуйтесь консультацією: Поліцейські не зобов’язані дозволяти фотографувати свої посвідчення

Вас зупинила на дорозі нова поліція? Ваші права. Пам’ятка водію.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст