Головна Блог Новини Як підтвердити досвід адвокатської діяльності (позиція ВККС)

Як підтвердити досвід адвокатської діяльності (позиція ВККС)

11.12.2023
Переглядів : 2811

Які документи підтверджують досвід професійної діяльності адвоката, у тому числі щодо здійснення представництва в суді або захисту від кримінального обвинувачення?

Відповідь на це запитання нагадали у Вищій кваліфікаційній комісії суддів, яка оголосила конкурс на зайняття 532 вакантних посад суддів в апеляційних судах (питання виявилося одним із найпоширеніших у зв’язку із поданням документів для участі в зазначеному конкурсі).

Згадайте новину: Коли адвокат має зареєструватися самозайнятою особою?

Відповідно до пункту 4.2 Положення про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади судді, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 02.11.2016 №141/зп-16, досвід адвоката підтверджується копією свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю, копією витягу з реєстру адвокатів та документами:

  1. договорами, ордерами або іншими документами, що посвідчували повноваження адвоката на надання правової допомоги під час здійснення ним професійної діяльності;
  2. деклараціями про доходи від професійної діяльності для самозайнятої особи або фізичної особи-підприємця;
  3. довідками з місця роботи, про заробітну плату, трудовою книжкою – для осіб, що здійснюють адвокатську діяльність у складі юридичної особи чи адвокатського об’єднання;
  4. документами про доходи за період здійснення професійної діяльності адвоката;
  5. належним чином засвідченими копіями судових рішень та інших процесуальних документів, які в сукупності дозволяють встановити участь адвоката у справі (провадженні);
  6. іншими документами, поданими відповідно до умов проведення конкурсу.

Згадайте новину: Адвокати не з’являються у засідання: хто винен і що робити?

Досвід професійної діяльності адвоката, у тому числі щодо здійснення представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення, який здійснював таку діяльність до набрання чинності Законом України від 19 грудня 1992 року № 2887-XII «Про адвокатуру», підтверджується засвідченою належним чином копією рішення про прийом у члени колегії адвокатів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст