Головна Блог Новини ВРЮ виправдала ще одного суддю Майдану

ВРЮ виправдала ще одного суддю Майдану

19.07.2016
Переглядів : 1220

Вища рада юстиції виправдала суддю, котра позбавляла прав автомайданівців.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє адвокат Роман Маселко.

"14 липня ВРЮ вирішила, що суддя Шевченківського районного суду м.Києва Козятник Л.Г., яка позбавила прав керування Ніну Зеніч та ще 4 водіїв за поїздку до Межигіря на підставі сфальсифікованих документів є невинною і не може бути звільнена", - пише Маселко.

Він зазначив, що вів цю справу в часи Майдану. "Зеніч звинувачували, що вона не зупинилась там, де її взагалі не було. Суд тривав 3 год. ми надали вичерпні докази невинуватості водія. Виступили 6 (!!!) свідків, які чітко судді пояснили, що вони взагалі не їхали там, де їх начебто зупиняли. Допитали і інспектора Пікожа, який в основному казав - "не памятаю" та "я не буду відповідати", - зазначив він. Це треба було бачити, як суддя захищала інспектора та нападала на свідків захисту і вишукувала найменші неточності у свідків, але не давала дізнатись деталі у інспектора. Усі клопотання про витребування додаткових доказів були відхилені.

Згадайте новину: ВАСУ скасував рішення ВРЮ про звільнення судді Шевченківського райсуду Наталії Гриньковської, яка з порушеннями судила майданівців

Але рішення Козятник відзначилось особливим цинізмом. У суді було встановлено, що водій має двох малолітніх дітей. Одна дитина - інвалід, яку постійно треба возити до лікарів. Забрати у мами права означало позбавити дитину належного лікування і це проговорювалось у суді. Суддя "врахувала" цей факт. У Постанові так і написала - суд бере до уваги, що Зеніч має двох малолітніх дітей ... і тому застосувала максимальну санкцію - 6 м. позбавлення прав.
Підтримка ВРЮ такого цинічного судді є дуже "хорошим" сигналом для суддів на старті масових конкурсів на посади суддів.

До речі, саме Ніна Зеніч була потерпілою, яка ще в часи Майдану знайшла мужність вийти зі мною на прес-конференцію та голосно заявити про факти масштабних фальсифікацій і упередженості суддів. Нагадую - тоді масово палили автомобілі активістів і такий крок міг мати конкретні наслідки.

З тої прес-конф. минуло 2,5 роки і от результат - факти фальсифікації підтверджено, а суддя невинна !!!

Я ще раз акцентую увагу на роль ВРЮ. Особливістю тієї справи є те, що підставої для її розгляду став висновок ВККС, відповідно до якого суддя Козятник у цьому випадку порушила присягу і має бути звільненою. Наголошую ВККС вирішила, що Козятник порушила присягу, а ВРЮ - суддя нічого не порушувала.

Згадайте новину: Генпрокуратура повідомляє про успіхи в розслідуванні справи про розстріл мирних громадян під час Революції Гідності

Це вже дуже тривожний сигнал. Якщо можна ще погодитись з певним радикалізмом ТСК, яка в основному вирішувала звільнити суддів, то ВККС у цьому точно не була помічена. Тобто ВРЮ вирішила продемонструвати особливо м’який підхід до суддів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст