Головна Блог Новини Вирішення проблеми відкладення розгляду справи через повернуту повістку з причини закінчення терміну зберігання (ВС/КЦС, № 127/2871/16-ц, 20 червня 2018 р.).

Вирішення проблеми відкладення розгляду справи через повернуту повістку з причини закінчення терміну зберігання (ВС/КЦС, № 127/2871/16-ц, 20 червня 2018 р.).

18.12.2018
Автор: InWard
Переглядів : 6150

Найближчим часом понад 40% судових справ, в основному в цивільному судочинстві, будуть відкладені через неналежну доставку судової повістки. Кількість таких справ буде постійно зростати, адже згідно недавньої постанови від 26.06.2018 недоставлені повістки з приміткою «закінчення терміну зберігання» будуть «блокувати» розгляд справ. Проте спрацювати на випередження та забезпечити безперервний судовий процес варто вже зараз, адже рішення є!

Застаріла система доставки

Стандартним засобом доставки судових повісток є Укрпошта.

Якщо звернутися до офіційного сайту Укрпошти щодо роз’яснення питання «Як вручаються Судові повістки", то на сторінці https://ukrposhta.ua/vidpovidi-na-tipovi-pitannya-qa/ отримаємо посилання на законодавство 97-го року та АР Крим.

Фактично особа, яка зазначена в повістці, бачить у поштовій скриньці повідомлення про необхідність отримання повістки у поштовому відділенні. Незацікавлена особа не звертається до відділення, тому через деякий період часу судова повістка повертається з приміткою «закінчення терміну зберігання».

Виходячи з цього можна припустити, що на якісну доставку поштою можна не розраховувати. А якщо взяти до уваги річний обсяг переданих повісток для доставки в кількості 3 500 000 штук, врахувати долю не доставлених повісток, факти взагалі будуть невтішними. Вже через місяць прогнозована кількість призупинених справ складатиме майже 36%.

Через півтора місяці загальна доля відкладених до розгляду справ через неналежне повідомлення перевищить 40%.

Як не призупинити розгляд справи через повістку?

Пошта не єдиний метод доставки. Звісно, вручення повістки можна здійснити самостійно, обов’язково забезпечивши документальне підтвердження факту доставки чи відмови, наявність свідків, врахувати втрачений час, кошти. Або звернутись до спеціалістів. Першими, хто відреагував на прогнозовану ситуацію та запропонував якісні послуги є компанія InWard.

Співпраця прозора і зручна, результат отримується в три прості кроки:

1. Підписується договір, передається повістка для доставки. 10-15 хвилин;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст