Головна Блог Новини Відбитки пальців та фото обличчя тепер потрібні для в’їзду в ЕС

Відбитки пальців та фото обличчя тепер потрібні для в’їзду в ЕС

26.09.2024
Переглядів : 233

Штампів у паспорті більше не буде, а реєстрація проходитиме автоматично через термінали самообслуговування.

  1. В’їзд до ЄС без штампів у паспорті
  2. Як працюватиме нова система контролю EES?
  3. Платний в’їзд до ЄС
  4. Як подати заявку на ETIAS для українців?
  5. Українських дітей не пустять до Польщі?

Без штампів у паспорті. ЄС змінює правила перетину кордону та запроваджує нову систему контролю. Вона автоматично фіксуватиме в'їзд і виїзд усіх іноземців до країн Шенгенської зони.

Коли запрацює система, кого торкнуться нові правила та що зміниться для людей, які в'їжджатимуть до країн Європейського Союзу після запровадження нової системи контролю

Згадайте новину: Незаконний перетин кордону: що буде з чоловіками, які покинули Україну через Тису

В’їзд до ЄС без штампів у паспорті

У Європі 10 листопада запустять нову ІТ-систему прикордонного контролю – Entry/Exit Scheme (EES). Нововведення стосуватиметься всіх громадян третіх країн, які в’їжджають на територію ЄС для короткострокового перебування. Ще у серпні єврокомісарка із внутрішніх справ Ілва Йоханссон офіційно підтвердила дату запуску автоматизованої ІТ-системи реєстрації іноземців під час перетину зовнішніх кордонів європейських країн та підкреслила, що система перебуває на завершальній стадії тестування:

"Незабаром ми увімкнемо найсучаснішу в світі цифрову систему управління кордонами. Поєднання всіх наявних національних систем і європейських систем. У кожному аеропорту, порту, кожній дорозі до Європи у нас буде цифровий прикордонний контроль".

За словами єврокомісарки із внутрішніх справ, завдяки системі в’їзду/виїзду буде точно відомо, хто в’їжджає до Шенгенської зони за іноземним паспортом. Також – скільки часу люди залишатимуться у ЄС, що допоможе протидіяти нелегальній міграції:

"Система в’їзду/виїзду ускладнить злочинцям, терористам або російським шпигунам використання підроблених паспортів завдяки біометричній ідентифікації: фотографії та відбитки пальців. Негайно буде попередження: ця людина не та, за кого себе видає".

Згадайте новину: Чи потрібна для перетину кордону відстрочка?

Як працюватиме нова система контролю EES?

Інформація мандрівників зберігатиметься в базі даних певний час. Це означає, що не потрібно буде проходити процес реєстрації щоразу, коли ці люди в'їжджатимуть чи виїжджають з Шенгенської зони. Під час першого в’їзду у подорожувальника візьмуть біометричні дані: відбитки пальців, фото обличчя для ідентифікації. Час проходження кордону може збільшитися – приблизно на 40 секунд, поки збиратимуть ваші дані.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст