Головна Блог Новини В Україні запрацював сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки

В Україні запрацював сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки

15.12.2017
Переглядів : 2151

Тепер кадастровий реєстратор не зможе відмовити в прийнятті документів та реєстрації ділянки за надуманими приводами

Сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки, який протягом року в форматі пілоту відпрацьовувався в Чернігівській області, розповсюджено на всю Україну. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці в Facebook.

Вспомните новость: В Україні стартував пілотний проект з он-лайн реєстрації земельної ділянки e.land.gov.ua

«Новий функціонал дозволяє сертифікованим інженерам- землевпорядникам подавати заявку на реєстрацію ділянки онлайн та є частиною стратегії clerk-free, яка останні три роки запроваджується в сфері земельних відносин. Тобто тепер (звичайно за умови бездоганно оформлених відсканованих документів, завірених електронним цифровим підписом землевпорядника) кадастровий реєстратор не зможе відмовити в прийнятті документів та реєстрації ділянки за надуманими (корупційними) приводами, що було можливе при фізичній подачі документів», - написав він.

Мартинюк зазначив, що онлайн-заявка на реєстрацію ділянки одразу відображається в системі, і у кадастрового реєстратора вмикається зворотній відлік терміну, який відведений законодавством на внесення відомостей до Державного земельного кадастру – 14 днів.

Пользуйтесь консультацией: Эмфитевзис или аренда земельного участка?

Максим Мартинюк:

Сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки, який протягом року в форматі пілоту відпрацьовувався в Чернігівській області, розповсюджено на всю Україну.

Новий функціонал дозволяє сертифікованим інженерам- землевпорядникам подавати заявку на реєстрацію ділянки онлайн та є частиною стратегії clerk-free, яка останні три роки запроваджується в сфері земельних відносин. Тобто тепер (звичайно за умови бездоганно оформлених відсканованих документів, завірених електронним цифр...

Показати більше...

Читайте статью: Аренда земельного участка: тенденции судебной практики

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст