Головна Блог Новини В Україні стартував тотальний контроль за чиновниками. Усе, що потрібно знати про е-декларування

В Україні стартував тотальний контроль за чиновниками. Усе, що потрібно знати про е-декларування

05.09.2016
Переглядів : 1993

На сайті наразі є 40 декларацій.

1 вересня - фінальна дата, до якої мали усунути всі технічні неполадки, і таки змусити українських чиновників розкрити правду про своє майно і нести відповідальність за кожен прихований факт.

Цю систему зі скандалом хотіли запустити ще у середині серпня без атестата надійності. Початок декларування без сертифіката безпеки викликав обурення президента, прем'єра, а також керівництва Євросоюзу. Систему оголосили неготовою і передали державним структурам на доопрацювання. Напередодні 1 вересня розробники заявили, що все гаразд, але перші декларації на сайті Національної агенції запобігання корупції з'явилися тільки напередодні ввечері. Нині на сайті таких декларацій вже більше 40.

Слід зазначити, що електронна декларація – це критичне ускладнення життя для більшості державних функціонерів. На сайті Національної агенції із запобігання корупції мають за два місяці зібрати мінімум 50 тисяч фантастично цікавих документів.

Вспомните новость: В Украине официально заработала система е-декларирования

Кого стосується?

До кінця жовтня повинні публічно зізнатися у власному багатстві: президент, народні депутати, голова Нацбанку, чиновники категоній А та Б, а саме міністри, начальники, топ-менеджери державних установ включно до керівника відділу, прокурорів, поліцейських і суддів. Решту державного апарату – зараз це мінімум 300 тисяч чиновників і ще більше силовиків – повинні заповнити електронні декларації до травня наступного року.

Як заповнювати?

Щоб заповнити декларацію, потрібно отримати електронний цифровий підпис. Підпис та особистий ключ до нього потрібно отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів. Підписи та ключі до них потрібні не лише для заповнення декларацій, а й і для ведення підприємцями електронної звітності, участі в електронних торгах та державних закупівлях, при доступі до закритих реєстрів. Перше заповнення досить складне, але є відеорозяснення і право виправити помилки протягом 7 днів.

Вспомните новость: Династия судей Фазикош с Закарпатья живет не по средствам, указанным в декларации: дорогие автомобили и дома по $150 тысяч

Що треба вказувати?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст