Головна Блог Новини В Івано-Франківську уродженка росії отримала 5 років тюрми за звеличування Леніна і Сталіна

В Івано-Франківську уродженка росії отримала 5 років тюрми за звеличування Леніна і Сталіна

12.07.2022
Переглядів : 2289

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури уродженку РФ визнано винною у пропаганді та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України).

Вироком суду їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

У суді прокурор довів, що обвинувачена упродовж 2019-2022 років у забороненій соціальній мережі "Вконтакте" систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Згадайте новину: Мешканця Харківщини, який злив проросійському блогеру розташування техніки ЗСУ, покарали умовно

Вона популяризувала ідеї відродження та відновлення СРСР та виправдовувала злочинний режим, звеличувала Леніна та Сталіна.

За висновками судово-лінгвістичної експертизи, такими дописами вона пропагувала комуністичний тоталітарний режим.

Прихильниця радянського союзу з 2015 року набула громадянство України та проживала в місті Івано-Франківську.

Протиправна діяльність була викрита співробітниками Управління СБ України в області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції в області.

Джерело: Прокуратура

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст