Головна Блог Новини Усім українцям доведеться міняти водійські права? Які зміни готує Рада (законопроекті №8082.)

Усім українцям доведеться міняти водійські права? Які зміни готує Рада (законопроекті №8082.)

04.06.2024
Переглядів : 3374

Верховна рада України може ухвалити закон, згідно з яким доведеться частіше змінювати водійські права. Усе тому, що пропонується скоротити термін дії з 30 років до 5-10. РБК-Україна розбиралося в законопроекті №8082.

Зміст

§ Навіщо готують зміни

§ Нова категорія у правах

§ Які права видаватимуться і з якого віку

§ Як змінюються терміни дії

§ Коли потрібно буде обміняти права

§ На якій стадії законопроект

Навіщо готують зміни

Законопроект пропонує імплементувати деякі норми Європейського союзу до українського законодавства. Його розроблено в рамках плану заходів щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Документ покликаний гармонізувати категорії транспортних засобів, а також нормувати мінімальний та максимальний вік допуску до керування певними категоріями транспорту, йдеться у пояснювальній записці.

Гармонізація категорій зумовила необхідність доповнити закон "Про дорожній рух". Нові правила також стосуватимуться терміну дії посвідчення водія, призупинення, відновлення прав, обміну та визнання їх недійсними.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст