Головна Блог Новини Усі гріхи Труханова. За що НАБУ схопило одеського мера

Усі гріхи Труханова. За що НАБУ схопило одеського мера

15.02.2018
Переглядів : 1927

Чому одеський мер-мандрівник так довго ховався

Сьогодні в аеропорту «Бориспіль» детективи НАБУ та прокурори Спеціалізовано антикорупційної прокуратури затримали Одеського міського голову Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Чиновників підозрюють у заволодінні майном, зловживанні службовим становищем. 9 лютого, Труханову та чотирьом його заступникам було заочно повідомлено про підозру.

Офіційно в Одеській мерії наполягають, що Труханов і не думав ховатися від НАБУ. Мовляв, навпаки міський голова перервав своє відрядження до Чехії, де домовлявся про нові трамваї, щоб прибути на допит. Водночас одеське видання «Думская» із посиланням на джерела у муніципалітеті повідомило, що після того, як стало відомо про підозру, чеська влада повідомила одеському меру, що «подальше його перебування на території ЄС небажане».

«Труханову натякнули, що якщо він не повернеться на батьківщину добровільно, можливий варіант з арештом та видачею (на вимогу з України)», — пише видання. Можливість виїхати у Туреччину, Китай або ж у Росію могла б означати арешт рахунків і активів, а також кінець політичної кар'єри.

Вспомните новость: Президент делит на два: как Петр Порошенко хочет решить проблему двойного гражданства

Хто такий Труханов

Одеса для мера Геннадія Труханова – рідне місто, саме тут він народився 17 січня 1965 року. За освітою – інженер з ремонту та експлуатації автомобільної техніки. Має військове звання капітана.

Історія становлення політика Труханова починається у 1993 році, коли він звільнився зі Збройних Сил – у зв’язку зі скороченнями та за власним бажанням. Він організував охоронну фірму «Капітан», де впродовж трьох наступних років працював директором. Власне, на той час ніша приватних охоронних фірм в Одесі була вільною – підприємці зверталися за подібними послугами до рекетирів. Охоронці ж, яких пропонував Труханов, були не просто фізично сильними чоловіками, а професійними боксерами «муай тай». До слова, Труханов до цього дня очолює Федерацію тайського боксу.

Мільйони, що валялись на дорозі

Сам Труханов розповідав ЗМІ, що охоронна фірма принесла йому чимало коштів: «Ми пристойно заробляли… Ми брали об'єкт під охорону, і навколо нього завжди було спокійно. Тому за короткий термін домоглися того, що стали обслуговувати серйозні підприємства Одеси». Та не боксери по-справжньому озолотили Труханова, пишуть ЗМІ.

Геннадій Труханов фактично керує будівельною групою «Ростдорбуд», що належить Олександру Жукову (тестю російського олігарха Романа Абрамовича, - «Главком»). Компанія шляхом проведення формальних тендерів бере участь в ремонті доріг за рахунок міського та обласного бюджетів. Крім того, Труханов є співвласником низки мас-медіа, зокрема, групи телеканалів «Глас», «Плюс» і «Страна Советов», а також газети «Время Ч». У пресі його називають тіньовим бізнес-партнером екс-губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука (обіймав посаду з 18 березня 2010-го по 8 листопада 2013-го, - «Главком»), в сферу бізнес-інтересів якого входить нерухомість і будівництво.

Про дружину мера Одеси відомо дуже мало - Труханов навіть не вказав її імені у декларації, обмежившись словом «Одружений». За даними ЗМІ, звати загадкову жінку Тетяна Анатоліївна Колтунова. Їй належить низка дорогих об'єктів нерухомості: квартира у хмарочосі Ark Palace, з будівництвом якого пов’язують Труханова, котедж ув ЖК «Королівські Сади», «елінг» площею 228,8 кв. м., офісне приміщення. Крім того, Тетяна Анатоліївна значиться засновницею в низки фірм, серед яких: ТРК «Прайм-Тайм», ТРК «Одеса-Плюс», ТОВ «Квітковий Пасаж». Також вона є фізичною особою-підприємцем.

Вспмоните новость: Не только Саакашвили: За что лишали гражданства в Украине

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст