Головна Блог Новини Українцям обіцяють право на збройний самозахист

Українцям обіцяють право на збройний самозахист

09.04.2017
Переглядів : 2134

Українські громадяни повинні мати право не лише володіти, а й захищати себе за допомогою вогнепальної зброї. За внесення відповідних змін до законодавства відтепер виступатиме міжфракційне парламентське об’єднання «Право на захист», яке днями створили в парламенті. Власники зброї вітають таку ініціативу, наголошуючи, що зараз відповідне законодавство є вкрай недосконалим. Натомість противники вільного доступу до зброї кажуть: такі ініціативи можуть призвести до протилежних очікуванням результатів, а саме до сплеску злочинності із застосуванням зброї.

До міжфракційного об’єднання «Право на захист» увійшли депутати з різних фракцій, які в багатьох питаннях є антагоністами. Але тут їх об’єднала мета на законодавчому рівні врегулювати право громадян на захист із застосуванням зброї.

Читайте статтю: «Право громадян на зброю – pro et contra»: про право громадян на володіння бойовою вогнепальною зброєю

«Мета нашого об’єднання – щоб кожен громадянин України мав законодавчо врегульований механізм захисту себе за рахунок вогнепальної зброї. Щоби конституційна норма – кожен громадянин має право на захист – передбачала, що цю норму можна реалізувати зокрема із застосуванням вогнепальної зброї. Україна сьогодні залишається однією з небагатьох європейських країн, де такого законодавства немає», – каже позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко.

Народний депутат Тетяна Ричкова з фракції «Блоку Петра Порошенка» зауважила, що йдеться не лише про особистий захист, а й про питання територіальної оборони.

Ненормальною є ситуація, коли в умовах колосального зростання злочинності законослухняним громадянам забороняють володіти короткоствольною зброєю

Ігор Луценко

«Абсолютно ненормальною є ситуація, коли в умовах колосального зростання злочинності законослухняним громадянам забороняють володіти короткоствольною зброєю. Ми нічим не гірші від наших сусідів молдаван, в яких давно вже діє ліберальний режим володіння зброєю, в яких набагато нижча злочинність. І в них немає жодних проблем – статистично значимих показників – які б були пов’язані із тим, що там дозволено володіти короткостволом», – наголошує Ігор Луценко з «Батьківщини».

Читайте статью: Что делать, если на вас напали вооруженные люди?

Узаконити обіг зброї заважає корупція – експерт

У січні цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков казав, що не заперечує проти «запровадження права на володіння та носіння короткоствольної бойової нарізної зброї для цивільних осіб з низкою жорстких обмежень». Утім, речник МВС Артем Шевченко в інтерв’ю Радіо Свобода не став коментувати депутатську ініціативу щодо законодавчого закріплення права на захист за допомогою вогнепальної зброї. За його словами, «МВС виконуватиме всі закони, які будуть ухвалені парламентом і набудуть чинності».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст