Головна Блог Новини У суді показали НСРД «купівлі» судового рішення - "судді" Новак і Білик

У суді показали НСРД «купівлі» судового рішення - "судді" Новак і Білик

18.09.2020
Автор:
Переглядів : 5018

Вищий антикорупційний суд провів чергове засідання у справі за обвинуваченням екссуддів Голосіївського суду Києва Андрія Новака і Олександра Білика.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

У засіданні досліджувалися відеозаписи негласних слідчих розшукових дій.

На одному відео видно, як колишній суддя Білик, на той час вже адвокат, заходить в кабінет судді Новака. Вони вітаються і тиснуть один одному руки. Звук на відео поганий і розмову майже не чути. У протоколі записано, що при другому рукостисканні Білик передав Новаку 1 тисячу доларів. Прокурор стверджує, що в цей час чутно характерне шелестіння.

На наступному записі Білик сідає в машину і каже Мєшкову, що передав гроші судді. Зі слів прокурора, на стадії досудового розслідування Білик зізнався у цьому.

Адвокат Сергій Вилков, який захищає Новака, стверджує, що передачі коштів не було. На відео начебто видно, що співрозмовники, вітаючись, простягають один одному відкриті долоні. «Не можна тисячу доларів помістити в руці», – сказав захисник.

Сторонньому глядачу розгледіти гроші і почути шелест купюр не вдається. Звук на відео не було чутно і самим суддям.

З приводу попередніх показань Білика, то адвокат припускає, що це могла бути стратегія полегшити свою участь у справі, бо тоді йому справді призначили більш м’який запобіжний захід у вигляді застави. Тепер Білик змінив свою позицію і вже свою вину заперечує.

На іншому відеоролику видно, як в машині заявник Мєшков відраховує Білику півтора тисячі доларів – 15 купюр по 100 доларів. Далі ці гроші Білик мав передати судді Новаку.

Із відеоролику видно, що Білик, сідаючи в машину, просить Мєшкова, закрити вікна.

Білик: Не убивай меня (сміється)… Меня ж тут все знают!

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст