Головна Блог Новини У 2018 році у столиці стягнули майже 200 мільйнів аліментів.

У 2018 році у столиці стягнули майже 200 мільйнів аліментів.

Завдяки діям законів #ЧужихДітейНеБуває на користь дітей стягнуто майже 200 мільйонів гривень.

Станіслав Куценко розповів, що робити, якщо один із батьків не платить аліменти добровільно:

Якщо боржник працює або отримує інші доходи, стягувач може самостійно надіслати виконавчий документ за місцем роботи боржника або отримання ним пенсії, стипендії та інших доходів із заявою про здійснення відрахування аліментів, або направити виконавчий документ до органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцем знаходження його майна для виконання рішення в примусовому порядку.

Яка відповідальність за несплату аліментів?

У разі виникнення заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду або за домовленістю між батьками, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі 1% суми несплачених аліментів за кожен день прострочення від дня прострочення сплати аліментів до дня їх повного погашення або до дня ухвалення судом рішення про стягнення пені, але не більше 100% заборгованості.

Передбачено штраф за несплату аліментів у % від суми заборгованості:

• понад 1 рік – 20%

• понад 2 роки – 30%

• понад 3 роки – 50%

Якщо розмір заборгованості зі сплати аліментів перевищує 3 місяці:

• відомості про боржника вносяться до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст