Головна Блог Новини ТЦК чи СУД обмежують права керування авто для ухилянтів

ТЦК чи СУД обмежують права керування авто для ухилянтів

24.04.2024
Переглядів : 1250

Що робити та чого чекати водіям, які порушать оновлені правила військового обліку або вимоги мобілізаційного законодавства? Позбавлення права керування на 6 місяців чи штраф 40 800 грн.

Тож далі, як завжди, коротко і по суті, поговоримо про обмеження права керування автомобілем: підстави, процедура, строки, штрафи, наслідки та найголовніше – коли можна очікувати перші обмеження.

НЕ КАРА, А ВПЛИВ

У прийнятому й підписаному законі №3633 із трьох обговорюваних покарань для ухилянтів два зникли. По суті, зникло й третє, бо воно іменується всього-на-всього як безневинний «захід впливу». І впливатимуть на водіїв, що не виконають обов’язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації. Простими словами: тих, хто не оновить свої облікові дані або не з’явиться за викликом чи повісткою до ТЦК.

Підкреслю: мова йде не про позбавлення права керування, а всього лише про тимчасове обмеження права керувати автотранспортом і триватиме воно, доки особа не виконає законні вимоги ТЦК.

І якщо в ранніх редакціях законопроєкту начальник ТЦК міг обмежувати чуже право керування, фактично, на свій розсуд і під настрій, то в прийнятому законі такі дурниці зникли. Тепер накласти дане обмеження може лише суд і тільки за певних умов.

Згадайте новину: Прийшла повістка, але є "бронь": що робити і чи треба йти до ТЦК

ПРОЦЕДУРА ОБМЕЖЕННЯ В ПРАВІ КЕРУВАННЯ

▫️Керівник ТЦК звертається до поліції щодо затримання та доставлення вас до ТЦК;

▫️в разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адмінзатримання та доставлення, керівник ТЦК протягом 5 днів надсилає вам рекомендованим листом вимогу про виконання обов'язку;

▫️вам дається 10 днів на добровільне виконання вимог, зазначених у документі;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст