Головна Блог Новини Теорія неймовірності: як суддя Бобровник отримав гучні справи НАБУ

Теорія неймовірності: як суддя Бобровник отримав гучні справи НАБУ

30.05.2017
Переглядів : 1766

Солом’янський районний суд міста Києва - установа, де розглядаються розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. В цьому суді дають санкції на доступ до інформації, розглядають клопотання та звернення слідчих НАБУ і САП.

Справи потрапляють саме до цього суду - через його географічну близькість до САП. За територіальним принципом. Однак, дивує те, що майже всі гучні справи в суді потрапляють до одного судді - Олександра Бобровника. В його “портфоліо”: Роман Насіров, Олександр Онищенко, Юрій Іванющенко, Костянтин Кулик, Одеський припортовий завод, Андрій Пасішник та Микола Мартиненко.

В якийсь момент навіть адвокати фігурантів почали загострювати увагу на надзвичайному збігу обставин. І переконувати - суддя знаходиться “на гачку” у НАБУ.

Згадайте новину: Справа Мартиненка: Аваков гостро прокоментував профпридатність судді Бобровника

“Очікувати від Бобровника, проти якого порушена кримінальна справа самим НАБУ, коли він залежний від того органу, до якого він звертається. Я не можу повірити в його об’єктивність”,- заявив адвокат Миколи Мартиненка Петро Бойко.

Провадження щодо Бобровника дійсно існувало, але не в НАБУ, а в прокуратурі. Суддю підозрювали в неправомірній вигоді та завідомо неправосудному рішенні. Справа тривала рік: закрили її наприкінці 2016-го. Матеріали справи читаються як набір кліше: день судді починався з алкоголю на робочому місці, продовжувався підрахунками готівки під столом і завершувався в обідню пору змовою із помічницею.

Справу закрили через “відсутність складу злочину”. Але увесь час, доки київська прокуратура розслідувала хабарі судді, насиченості його робочого графіку можна було лише позаздрити.

Формально, гучні справи потрапили до рук Бобровника випадково, через систему авторозподілу. Це впроваджене у 2011 році програмне забезпечення, яке автоматично та випадково обирає суддю для справи. Враховується лише завантаженість, тип справи та спеціалізація судді. Але до Бобровника справи потрапляли невипадково.

Вспомните новость: Сакварелидзе: Если таких, как Мартыненко, задержат много, власть просто физически не сможет всех их освободить

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст