Головна Блог Новини Свято для «неангелів». Топ-10 поліцейських скандалів

Свято для «неангелів». Топ-10 поліцейських скандалів

05.08.2017
Переглядів : 1646

Чому захоплення новими правоохоронцями пішло на спад?

Сьогодні, 4 серпня, виповнюється рівно два роки з дня створення Національної поліції України. До її лав потрапили як нові кадри, так і бувалі працівники системи (як виявилося пізніше, останніх – значно більше, ніж очікувалося). Суспільство підтримало реформу: в соцмережах почали масово з’являтися селфі громадян із гарними молодими поліцейськими у новій формі. Люди виявляли якщо не довіру, то, принаймні, готовність довіряти правоохоронцям.

Однак поступово захоплення поліцейськими почало спадати. Чому так сталося? Однин із мотивів - цьому сприяли як і призначення до керівництва поліцією старих кадрів із сумнівною репутацією, так і низка скандалів, у які за два роки встигли потрапити поліцейські.

Не применшуючи іміджевих заслуг Нацполіції ми нагадуєм про 10 резонансних подій, у яких працівники або її керівники зарекомендували себе не найкраще.

Згадайте новину: Один из основателей УБОПа Кур о гибели Шеремета: Граждане Украины, приготовьтесь к войне – начинается беспредел

Нічна гонитва в Києві та вбивство 17-річного підлітка

В ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції Києві під час погоні застрелили людину, яка ще з трьома підозрюваними намагалась втекти від поліцейських. Правоохоронці переслідували чотирьох осіб у Голосіївському районі, які намагалися втекти на BMW. Після 20 хвилин погоні правоохоронці відкрили вогонь, внаслідок чого загинув один з 17-річний Михайло Медведєв. Трьох інших затримали на вулиці Заболотного. Водій і пасажири BMW мали ознаки наркотичного сп'яніння.

Патрульний Сергій Олійник був заарештований. Його звинувачують у навмисному вбивстві. У соцмережах лунали докори у некомпетентності. На його підтримку на Софійській площі в Києві 21 лютого вийшли на акцію кілька сотень людей. На підтримку поліцейського висловився також президент Петро Порошенко.

Нині триває розгляд справи у Голосіївському суді. Поліцейського відсторонили від виконання службових обов’язків.

Згадайте новину: Патрульного Олійника, який під час затримання застрелив неповнолітнього - судитимуть за навмисне вбивство

Неефективне розслідування вбивства Павла Шеремета

20 липня 2016 року тому близько 7:45 на перетині центральних вулиць Києва - Франка і Хмельницького - вибухнув червоний автомобіль «Субару», салоні якого перебував відомий журналіст Павло Шеремет. Вибуховий пристрій, унаслідок спрацьовування якого загинув Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну. За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Колеги Павла провели власне розслідування. Його результати журналісти оприлюднили у фільмі власного виробництва. Над створенням стрічки працювали журналісти проекту «Слідство.Інфо» та міжнародної мережі OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project, Центр із розслідування корупції та організованої злочинності).

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст