Головна Блог Новини Суддю Печерського суду Отрош нарешті люстрували

Суддю Печерського суду Отрош нарешті люстрували

14.02.2017
Переглядів : 1135

Вища рада правосуддя звільнила з посади колишню голову Печерського районного суду Києва Інну Отрош. Таким чином було задоволено клопотання Мін`юсту про звільнення судді відповідно до закону про люстрацію.

Про це сказав голова ВРП Ігор Бенедисюк після засідання у вівторок.

Він пояснив, що Отрош підпадає під люстрацію, оскільки обіймала посаду члена Вищої ради юстиції в 2010-2014 роках.

Згадайте новину: Комісією припинено прийом скарг (заяв) щодо поведінки суддів

Також суддя Печерського райсуду не з'являлася на робочому місці з 26 лютого 2014 року.

Отрош була призначена на посаду судді Печерського районного суду в 2004 році. З квітня 2007 року по квітень 2014 року була головою цього суду.

У 2014 році Вища рада юстиції намагалась звільнити суддю за порушення присяги, однак перенесла голосування. Після окупації Криму ЗМІ писали, що Отрош працює суддею в Ялті.

Джерело: Укрінформ

Вспомните новость: В Украине люстрированы почти 1 тыс. человек, в т. ч. 40 судей, - Минюст

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст